Nordnet har fået flere danske aktiehandlere

Efter et begivenhedsrigt andet kvartal på aktiemarkederne rundt i verden kan børsmægleren Nordnet glæde sig over en kundetilgang på 32 pct. i den danske filial det seneste år.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I alt har den danske del af børsmægleren 62.100 aktive kunder, og antallet af handler steg 10 pct. i første halvår af 2016 sammenlignet med samme periode året forinden.

Nordnet, som mange private investorer bruger som platform til at handle aktier og andre typer værdipapir, landede dermed et driftsresultat på 54 mio. svenske kr. i den danske afdeling. Det er 34 pct. højere end driftsresultatet i første halvår 2015.

Investeringsbanken vurderer, at interessen for aktiemarkedet fortsat er stor, på trods af at den globale vækst, det kommende præsidentvalg i USA og briternes ønske om et farvel til EU-samarbejdet har medført en større usikkerhed i markedet.

- Vi ser en stor interesse for børsen og en stigning i handlen for vores kunder. Baggrunden er turbulensen på markedet, men rampelyset har også været rettet mod børsnoteringer, hvor især Dong har været i fokus, siger Max Gandrup, landechef for Nordnet i Danmark.

Selve koncernen oplevede faldende indtægter på 1 pct. til 293,5 mio. svenske kr. som følge af lavere nettoindtægter for rente og provision. Samtidig faldt driftsresultatet i andet kvartal 14 pct. til 86,8 mio. svenske kr.