Nordjyske Bank: Den gode udvikling er bredt funderet - dir

 

Nordjyske Bank præsenterede tirsdag et regnskab, der viste et resultat før skat på lidt mere end 103 mio. kr. Og det er tilfredsstillende for ledelsen og har ført til en opjustering af forventningerne til resten af året.

 

- Den gode udvikling vi har været inde de seneste år fortsætter og er bredt funderet i vores forretning. Vi fokuserer på det, vi kender, og kaster os ikke ud i smarte investeringer. Ikke noget med risikable ejendomsspekulationer, for det har vi slet ikke forstand på, siger administrerende direktør, Jens Ole Jensen, til RB-Børsen.

 

Omkostningerne har dog været lidt højere end historisk set, men det er der en god forklaring på.

 

- Vi har ansat en del nye folk med henblik på generationsskifte, og på den måde sikre bankens fremtidige forretninger og udvikling, siger han.

 

For Nordjyske Bank er det den traditionelle bankvirksomhed, der driver værket, og ifølge Jens Ole Jensen er det en helt bevidst strategi at fokusere på de områder, man er stærke på.

 

- Vi synes selv, vi driver en fornuftig forretning uden de store risici, fortæller han.

 

Boligmarkedet har gennem den seneste periode været igennem en afmatning, men det har ikke betydet det helt store i det nordjyske.

 

- Boligerne heroppe har ikke været præget af de samme prisstigninger som i København og Århus, og derfor betyder det heller ikke så meget, når en afmatning rammer, vurderer Jens Ole Jensen. Han fortæller, at væksten har været størst på erhvervskunde-delen, men at de private kunder følger godt med.

 

- Den generelle positive økonomiske udvikling har også været forbi Nordjylland, og erhvervslivet har nok at lave. Og det kan vi naturligvis mærke, siger han.

 

Banken opjusterer på baggrund af halvårsresultatet forventningerne til resten af året, således at man nu venter et overskud før skat på mellem 150-160 mio. kr., mod tidligere ventet 145 mio. kr.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )