Nordiske børser i sammenbrud: »Det sker ekstremt sjældent«

Al aktiehandel i København og resten af Norden har fredag været lukket siden kl. 11. Sverige er lukket resten af dagen, og det er uklart, hvornår København kommer op at køre igen.

Alle Nasdaqs børser i Norden er lukket fredag på grund af et teknisk sammenbrud. Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Børserne over hele Norden har fredag været lukket for handel det meste af dagen på grund af et omfattende IT-sammenbrud.

Omkring kl. 11 stoppede al handel på alle Nasdaqs platforme, inklusiv på fondsbørsen i København, hvor alle danske aktier bliver handlet.

Fredag eftermiddag er der stadig ikke kommet hul igennem, og en talsmand fra Nasdaq, David Augustsson, siger, at der er uklart, hvornår handlen bliver genoptaget. I Stockholm har man helt suspenderet aktiehandel for resten af fredagen, fordi det i forvejen i Sverige er en halv handelsdag.

»Det sker ekstremt sjældent. Suspenderet aktiehandel er generelt ekstremt sjældent,« siger David Augustsson til Berlingske.

»Sidste år var markedet lukket et par timer, men det var på grund af en brand i et datacenter, så det er helt urelateret til det her,« tilføjer han.

Nasdaq opdagede i morges, at der var problemer med forbindelsen mellem deres markedsplatform og bankerne og børshandlerne. Derfor valgte de at lukke børserne omkring kl. 11 for at undersøge og løse netværksproblemerne. Det er børserne i København, Stockholm, Helsinki, de baltiske lande og Island, der er påvirket af sammenbruddet

Lammelsen på den danske børs rammer på en dag, hvor der ellers var godt gang i aktiehandlen.

Danske Bank, DSV og Novo Nordisk kom fredag morgen alle med regnskaber, der blev handlet på. Danske Bank-aktien var inden suspenderingen nede med 2,9 pct., DSV var oppe med 7,6 pct., mens Novo Nordisk var steget 1,9 pct. Det danske eliteindeks C25 nåede at stige 1,4 pct., inden det blev lukket.