Nordicom-direktør ryster ikke på hånden efter Baugur-opkøb (Opd)

 

Selv om den islandske investeringsgruppe Baugur med sit seneste opkøb af aktier puster Nordicom-ledelsen godt og grundigt i nakken, får det ikke Nordicoms administrerende direktør Gunnar Kristensen på nye tanker. Han mener stadig, at det er en dårlig ide at lukke islændingene ind i bestyrelsen i Nordicom.

 

Baugur meddelte mandag, at selskabet har købt yderligere op i Nordicom og nu råder over 32,9 pct. af aktierne og stemmerne i selskabet. Da selskabet ejede 25 pct. af aktierne gentog Baugurs sit ønske om en bestyrelsespost, men både dengang som nu, mener Gunnar Kristensen, der selv ejer 10 pct. af Nordicom, at det vil være forkert at lukke Baugur ind i bestyrelsen.

 

- Min holdning er i bund og grund den samme, som den var sidst. Jeg synes ikke, at det er naturligt for en konkurrerende virksomhed at sidde i Nordicoms bestyrelse, siger Gunnar Kristensen med henvisning til Baugurs betydelige ejerinteresser i andre ejendomsselskaber som Keops, Stodir og Magasin du Nords ejendom på Kgs. Nytorv.

 

Udefra set kunne det nye opkøb se ud som om, at der nu var lagt yderligere pres på ledelsen i Nordicom, men Gunnar Kristensen kan dog kun se positive ting ved opkøbet.

 

- Det er altid positivt med interesse for selskabets aktier, konstaterer Gunnar Kristensen.

 

Som RB-Børsen skrev tilbage i maj mener Baugur gruppen, at der er store muligheder for at udvikle Nordicom, men ikke med den nuværende strategi. Og Nordicoms direktør blev samtidig kritiseret for at have en forkert attitude over for storaktionæren. Men kritikken prellede af på Gunnar Kristensen.

 

- Skarphédinn (direktør i Baugur gruppen) kender jo udemærket mit telefonnummer, og hvis han har nogle ting, som han gerne vil drøfte med mig, så er han velkommen. Jeg synes, det er naturligt, at det går den vej. Hvis han er i tvivl om det, er du meget velkommen til at skrive det i avisen, sagde Gunnar Kristensen dengang.

 

Nu siger Gunnar Kristensen, at parterne siden da slet ikke har været i kontakt.

 

- Mit informationsniveau er det samme som dit - det jeg kan læse mig til i pressen. Og jeg tolker ikke det seneste opkøb fra Baugurs side på anden måde, end at de generelt set interesserer sig for at investere i sektoren i Danmark og andre steder og har nogle udtrykte interesser for konsolidering. Principielt har jeg ingen holdning til det. Nordicom er en virksomhed, der følger vores egne mål og strategier, siger Gunnar Kristensen.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )