Nordic Tankers/Bryde: Inviterer til samarbejde

Steen Bryde inviterer nu til samarbejde mellem de nuværende bestyrelsesmedlemmer og de seks opstillede kandidater til bestyrelsen i Nordic Tankers. Mandag indkaldte den siddende bestyrelse til ekstraordinær generalforsamling på foranledning af en gruppe utilfredse aktionærer, og samtidig tiltrådte Steen Bryde som administrerende direktør og skiftede formandstitlen ud med en post som menigt bestyrelsesmedlem. Alligevel genopstiller Steen Bryde til bestyrelsen på den ekstraordinære generalforsamling den 18. februar og opfordrer til et samarbejde med de nye bestyrelsesmedlemmer.

- Jeg har valgt at genopstille for at bevare en kontinuitet i bestyrelsen, for ellers er det en helt ny bestyrelse. Og eftersom der er to ledige pladser i bestyrelsen, ser vi det som et samarbejde. Vi har valgt at se sådan på det, fordi der har været så mange skriverier og polemik om selskabet. Nu har vi taget skridtet fuldt ud og ønsker vitterligt at tjene aktionærerne maksimalt. Derfor går vi ikke ind og decideret stiller modkandidater, siger Steen Bryde til RB-Børsen.

Ifølge rederiets vedtægter skal bestyrelsen sammensættes af op til otte medlemmer, og da antallet af opstillede kandidater ikke overskrider otte, ventes en fredelig generalforsamling uden kampvalg, fremgår det af indkaldelsen. Seks af kandidaterne er blevet opstillet på opfordring af Nordea og en gruppe utilfredse aktionærer, og de to sidste er Steen Bryde og den nuværende næstformand og Brydes medejer i det konkursramte Bristen Gruppen, Brian Petersen.

Tidligere har den forhenværende bestyrelsesformand i Nordic Tankers, Mogens Buschard, udtrykt over for RB-Børsen, at rederiet var bedre tjent helt uden Steen Bryde. Da Bryde Gruppen, Bristen Gruppe og Steen Bryde personligt gik konkurs, meddelte gruppen af utilfredse aktionærer, at både Steen Bryde og Brian Petersen burde trække sig fra bestyrelsen.

Steen Brydes modstandere ønsker heller ikke at dele bestyrelsesbord med de to konkursramte finansherrer. Flere kilder tæt på sagen bekræfter over for business.dk, at både bank, den kommende bestyrelse og aktionærer ikke har nogen intentioner om, at lade Steen Bryde og Brian Petersen få fingrene i bestyrelsesposterne.

Den tidligere administrerende direktør i rederiet Torm, Klaus Kjærulff, er indstillet som Nordic Tankers nye bestyrelsesmand, men har ikke nogen konkrete kommentarer til Brydes invitation til samarbejde.

- Det er generalforsamlingen, der vælger den nye bestyrelse, og en meget stor gruppe af aktionærer er i samarbejde med Nordea kommet med forslag til, hvem der skal sidde i den fremtidige bestyrelse. Det er det, jeg forholder mig til, og skulle situationen være en anden den 18. februar, vil jeg forholde mig til det på generalforsamlingen. Men indtil da har jeg ikke nogen kommentarer, siger Klaus Kjærulff til RB-Børsen.

Han påpeger samtidig, at selvom der ikke er lagt op til kampvalg, kan alt ske frem til den 18. februar.

Steen Brydes ekstratjans i Nordic Tankers som administrerende direktør ønsker Klaus Kjærulff heller ikke at kommentere.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )