Nordic Tankers tvinges til generalforsamling

Nordic Tankers kommer til at holde ekstraordinær generalforsamling 2. februar, hvad enten bestyrelsen vil det eller ej.

Steen Bryde ville ikke indkalde til ekstraordinær generalforsamling i Nordic Tankers - så gør Erhvervs- og Selskabsstyrelsen det. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Det fremgår af et brev, som fondsbørsen offentliggør på vegne af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Tidspunktet ligger fast til kl. 15, og selv lokalerne på SAS Radisson Falkoner Hotel er booket. Fredag sender Erhvervs- og selskabsstyrelsen indkaldelsen ud til aktionærerne, fremgår det af brevet.

Baggrunden for styrelsens afgørelse er, at mere end 10 pct. af selskabets aktionærer har begæret en ekstraordinær generalforsamling. Ifølge vedtægterne har bestyrelsen så to uger til at arrangere generalforsamlingen, men det har bestyrelsen med Steen Bryde og Brian Petersen i spidsen ikke gjort. I stedet har Steen Bryde overladt formandsposten til Brian Petersen og indsat sig selv som administrerende direktør i rederiet.

Erhvervs- og selskabsstyrelsen er desuden utilfreds med det forslag til indkaldelse, som bestyrelsen har fremlagt. Styrelsen mener ikke, at det afspejler minoritetsaktionærernes ønsker, idet der ikke står noget om, at den nuværende bestyrelse skal træde tilbage - hvilket ellers netop var selve baggrunden for ønsket om en ekstraordinær generalforsamling.

Den nuværende ledelse mener imidlertid, at der er der flere juridiske huller i Erhvervs- og Selskabsstyrelsens indkaldelse, hvor blandt andet antallet af opstillede kandidater udgør et stridsmål. I begæringen fra kredsen af utilfredse aktionærer om en ekstraordinær generalforsamling foreslog Mogens Buschard og Hasse Larsen seks personer til bestyrelsen. Men i styrelsens indkaldelse figurerer kun fem kandidater.

- Hullet ligger i, at de beder os indkalde med færre kandidater end oprindeligt. Og det forholder sig sådan, at en ekstraordinær generalforsamling har et fuldstændigt specifikt formål. Derfor er anmodningen om generalforsamlingen bortfaldet, hvis der er en kandidat, der ikke stiller op, sagde direktør Steen Bryde torsdag til RB-Børsen.

Det er dog ikke sikkert, at Steen Bryde og resten af den amputerede Nordic Tankers bestyrelse vil være klar den 2. februar.

- Det kommer an på, hvad vores jurister fortæller os. Vi ved ikke, hvornår der kommer en afgørelse, lød det torsdag fra Steen Bryde.

RB-Børsen