Nordic Tankers -generalforsamling et skridt nærmere

Når resterne af Nordic Tankers-bestyrelsen mødes mandag, bliver det blandt andet for at sætte en dato for generalforsamlingen. Det garanterer Steen Bryde.

Foto: Scanpix
Nordic Tankers omdiskuterede ekstraordinære generalforsamling får pustet liv i sig på mandag, når rederiets decimerede bestyrelse samles til møde. Det bekræfter rederiets bestyrelsesformand Steen Bryde over for RB-Børsen.

"Vi holder bestyrelsesmøde på mandag, så der offentliggør vi en dato," siger formanden.

Oprindeligt skulle der foreligge en dato inden 30. december, da en gruppe utilfredse aktionærer 16. december indgav en begæring til bestyrelsen om en ekstraordinær generalforsamling.

"Man skal booke lokaler osv"
Ifølge Nordic Tankers' vedtæger skal den siddende bestyrelse indkalde til generalforsamling inden 14 dage efter en begæring, men den tidsfrist har Steen Bryde ikke kunnet overholde.

"Der er en masse forberedelser til en generalforsamling. Man skal booke lokaler, VP investor service og så videre. Det er ikke noget, man bare skyder fra hoften, og der er mange mennesker involveret i sådan en proces. Når man rammer hen over jul og nytår, kan det bare ikke lade sig gøre. Punktum," siger bestyrelsesformanden.

Efter begæringen fra de utilfredse aktionærer skrev Nordic Tankers i en selskabsmeddelelse, at fastsættelsen af tid og sted for generalforsamlingen ventedes at blive fastsat i forbindelse med et bestyrelsesmøde den 22. december.

Imidlertid ændrede bestyrelsesmødet fokus, og Steen Bryde fyrede direktionen i Nordic Tankers samtidig med, at tre bestyrelsesmedlemmer forlod deres poster. Derfor blev fastsættelsesdatoen udskudt.

Steen Bryde vil ikke komme nærmere ind på en dato for generalforsamlingen, men siger, at man kan "være helt sikker på", at der bliver besluttet en afholdelsesdato på mandag den 12. januar. RB-Børsen