Nordens største kapitalfond skal på børsen

Nu er det officielt. Den svenske kapitalfond EQT, som ejer en lang række danske selskaber, vil lade sig børsnotere.

Kapitalfonden EQT med administrerende direktør Christian Sindini spidsen går på fondsbørsen i Stockholm. Det meddelte fonden mandag morgen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Esha Vaish/Reuters/Ritzau Scanpix

Den gigantiske svenske kapitalfond EQT går på børsen.

Det skriver det svenske finansmedie DI.

Kapitalfonden forventer at sætte aktier til salg for mindst 500 millioner euro. Derudover forventer de eksisterende ejere yderligere at sælge dele af deres aktier i forbindelse med børsnoteringen.

Sammenlagt forventes det, at det samlede aktieudbud svarer til 20 procent af samtlige aktier i EQT.

»Vores ambition har altid været at tage langsigtede og holdbare økonomiske beslutninger, og det kommer vi til at fortsætte med. Tilbuddet er et vigtigt skridt i vores rejse til løbende at forbedre det, vi gør, og arbejde hen imod visionen om at blive den mest ansete investor,« siger EQTs fondsstifter Conni Jonssin ifølge DI i en pressemeddelelse.

I pressemedelelsen skriver EQT også, at målet er at »generere et konstant stigende årligt udbytte«. Bestyrelsen forventes at foreslå et udbytte på omkring 200 millioner euro i regnskabsåret 2019.

Finansmediet Bloomberg skønnede i juni EQTs værdi til omkring 300 mia. kroner. Fonden blev stiftet i 1994 af den velhavende familie Wallenberg og er i dag Nordens største kapitalfond og blandt Europas største kapitalfonde.

EQT  stod blandt andet bag det opsigtsvækkende opkøb af ISS, der siden blev børsnoteret til en værdi af knap 30 mia. kroner i 2014.

Herudover har EQT gennem årene investeret bredt i danske virksomheder. Disse virksomheder tæller blandt andre Flying Tiger Copenhagen, Tia Technology, Huscompagniet, Nordic Aviation Capital, Top-Toy, Sitecore, Fertin Pharma, GlobalConnect og Saxo Payments.