Norden/chef: Forretningsomfang af tørlast cirka halveret (opd)

Læs mere
Fold sammen
Der er triste miner hos rederiet Norden, der fyrer 37 medarbejdere på land. Kommunikationschef Hans Bøving kalder det for "en rigtig øv-dag," da han over for RB-Børsen forklarer, at fyringerne skyldes et stærkt faldende forretningsomfang inden for tørlast, som er Nordens hovedaktivitet.

- Vi har skåret ned på antallet af skibe, vi opererer, og vi har skåret ned på nogle meget dyre, lejede skibe. Men dermed står vi i en situation, hvor forretningsomfanget af tørlast er cirka halveret i forhold til sidste år. Der kommer en vis stigning i forretningsomfanget for tank, men det er slet ikke nok til at kompensere, siger Hans Bøving.

Fyringerne kommer til at ske blandt operatører, befragtere og forskellige supportfunktioner. Søfolk bliver ikke berørt. Ifølge Hans Bøving er det fuldstændigt tilfældigt, at Nordens fyringer bliver offentliggjort få dage efter, at A. P. Møller-Mærsk meldte ud om en fyringsrunde på Esplanaden.

Norden ønsker først at oplyse om den økonomiske betydning af fyringerne, når forhandlingerne med medarbejdere og fagforeninger er på plads. Men set sammen med de tiltag, som Norden har gennemført siden efteråret, hvor den aktive flåde er reduceret med cirka 100 enheder, vil det betyde "ganske væsentlige besparelser i 2009 i forhold til 2008," forklarer Hans Bøving.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )