Norden fyrer medarbejdere

Rederiet Norden skal foretage såkaldte omkostningstilpasninger og afskediger derfor 15 procent af personalet. (Opdateret 10.30)

Foto: Scanpix. Rederiet Norden der har været hårdt ramt på grund af det voldsomme fald i tørslastraterne må nu afskedige en række medarbejdere. Helt præcist siger rederiet farvel til 19 danske og 18 udenlandske medarbejdere.
Læs mere
Fold sammen
Rederiet Norden gennemfører nu omstruktureringer og afskediger 15 procent af personalet.

I alt 37 ud af de 248 medarbejdere opsiges, mens ni tilbydes andenbeskæftigelse i Rederiet. Derimod påvirkes rederiets 424 søfolk og officerer ikke af omstruktureringerne.

Omstruktureringerne skyldes krisen på tørlastmarkedet som har medført en reduktion af den aktive tørlastflåde med ca. 100 enheder hvorved flådens kapacitet og omkostninger umiddelbart skulle være tilpasset de ændrede markedsforhold.

"Vi har en sund og god forretning i tørlast og tank, men med et lavere forretningsomfang i tørlast og stigende usikkerheder på grund af den globale økonomiske krise er der behov for at justere de faste omkostninger til den aktivitet, vi forventer i 2009," siger administrerende direktør Carsten Mortensen.

Af de 37 fyringen kommer de 19 til at ramme det danske hovedkontor, mens de resterende 18 medarbejdere opsiges i Singapore, Shanghai og Annapolis.

RB-Børsen