Nordea: Udsigt til urolig børsdag

Der er udsigt til nervøse børsmarkeder i Tyrkiet fra åbningen mandag efter kupforsøget fredag aften og natten til lørdag. Det vurderer chefanalytiker i Nordea Anders Svendsen i en kommentar.

Foto: YASIN AKGUL. Den tyrkiske lira ligger mandag morgen i 2,9570 lira per dollar - en svækkelse på godt et par pct. fra niveauet fredag eftermiddag på 2,8920 lira for en dollar.
Læs mere
Fold sammen

- Rygmarvsreaktionen til øget politisk usikkerhed er en svagere tyrkisk lira, højere tyrkiske obligationsrenter og lavere tyrkiske aktiekurser, vurderer Anders Svendsen og tilføjer:

- Markedsreaktionerne uden for Tyrkiet vil sandsynligvis blive ret begrænsede.

Han peger desuden på, at udenlandske investorer har en relativt begrænset direkte eksponering over for tyrkiske aktiver, og et storudsalg derfor ikke ligger i kortene.

Den tyrkiske lira ligger mandag morgen i 2,9570 lira per dollar - en svækkelse på godt et par pct. fra niveauet fredag eftermiddag på 2,8920 lira for en dollar.

Liraen er dog kommet sig lidt oven på forskrækkelsen over kupforsøget, der fredag aften sendte valutaen ned med omkring 5 pct. mod dollar til 3,05 lira per dollar.

Holder krydskursen sig tæt på 3 lira for en dollar, venter Nordea, at centralbanken kan introducere nye tiltag for at styrke den tyrkiske valuta, når bankens beslutningstagere mødes i denne uge.

Børsen i Istanbul skriver i en pressemeddelelse, at alle systemer fungerer, som de skal, og handelen vil derfor blive skudt i gang mandag, som den plejer. Aktiehandelen åbner kl. 8.30.