Nordea til nervøse investorer: Flyt jeres penge til USA

Sælg ud af dine europæiske aktier og invester pengene i amerikanske aktier i stedet. Sådan lyder rådet fra Nordea til investorerne. Det er den græske gældsgyser, der får banken til at anbefale, at aktionærerne sender deres penge mod USA.

Nordea anbefaler, at aktionærerne kryber i ly af den græske krise ved at sælge ud af europæiske aktier og i stedet tanker op i USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHIP EAST
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tilspidsede krise i Grækenland får Nordea til at ændre på sine udsigter for europæiske aktier. Hovedbudskabet i en analyse fra banken er, at investorerne bør sælge ud af deres europæiske aktier og i stedet investere deres penge på det amerikanske marked.

Europæiske aktier har ellers været en af investorernes favoritter i år og har klaret sig markant bedre end det generelle marked, men den fornyede usikkerhed om situationen i Grækenland betyder, at investorerne kræver en højere risikopræmie. Samtidig kan euroen komme under pres.

»Omvendt er amerikanske aktier set fra en dansk investors synspunkt blevet mere interessante – især på grund af det positive bidrag fra valutaen. Samtidig vil amerikanske aktier i et worst case-scenario, hvor Grækenland går konkurs og forlader euroen være dem, der klarer sig bedst. Derfor anbefaler vi at flytte pengene fra Europa til USA,« skriver Nordeas analysechef, Michael Borre.

I sin analyse lægger Michael Borre vægt på, at amerikansk økonomi har landet fine nøgletal den seneste tid og dermed har lagt et svagt første kvartal bag sig. Samtidig er de amerikanske forbrugere ved at komme op i omdrejninger.

»Vi anbefaler dog ikke investorerne at gå helt ud af europæiske aktier, da vi på den lange bane fortsat ser potentiale i det europæiske aktiemarked. Og vores hovedscenarie er da også stadig, at der findes en løsning, hvor grækerne ikke skal forlade EU og eller eurozonen,« skriver Michael Borre.

Hos Formuepleje lyder rådet, at investorerne bør udnytte den seneste tids aktiefald til at stige om bord på toget.

»Formuepleje benytter aktiekursfaldene at købe aktier, idet vi tror på, at aktierne vil rette sig igen og derefter yderligere har stigningspotentiale,« siger direktør og investeringsstrateg hos Formuepleje, Henrik Franck.

Han vurderer, at både EU og ECB er klædt på til at tackle situationen, hvis de græske vælgere ved folkeafstemningen søndag afviser kreditorernes lånepakke.

Efter et par hårde dage på markederne er der onsdag eftermiddag solide aktiestigninger over hele Europa. Det er meldinger om, at den græske premierminister, Alexis Tsipras, med enkelte forbehold er klar til at acceptere kreditorernes krav, der har løftet humøret rundt om på de europæiske markeder.