Nordea: Sandsynlighed for salg af Nets er øget efter Worldpay-bud

Arkivfoto. Nordea. Fold sammen
Læs mere
Foto: INTS KALNINS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordea finder det fortsat meget sandsynligt, at betalingsselskabet Nets kan gå hen at blive solgt, og sandsynligheden er blevet øget, efter at den britiske rival Worldpay tirsdag har bekræftet, at det har modtaget indledende tilnærmelser fra JPMorgan og Vantiv.

Den nordiske storbank ser det nemlig som en mulighed, at aktiviteterne i Worldpay og Nets kan smeltes sammen, så der kan opnås en stribe stordriftsfordele.

»Worldpay har netop bekræftet, at det har modtaget indledende henvendelser fra Vantiv og JPMorgan i relation til en fuld overtagelse. Vi noterer, at dette begge er industrielle købere, som kan være interesserede i også at købe Nets og sandsynligvis kan se frem til et betydeligt potentiale af synergier«, skriver Nordea i en kommentar.

»Efter vores vurdering er sandsynligheden for en budkrig om Nets således blevet øget yderligere«.

Banken, der selv har anbefalingen "køb" af Nets samt et kursmål på 145 kr., venter, at salgsprisen for Nets kan blive mellem 150 kr. og 170 kr.

Snakken om et muligt salg af Nets blussede op for nylig, da det danske betalingsselskab bekræftede interesse fra en mulig køber, som Bloomberg News senere vurderede som Hellman & Friedman.

»Vi noterer os, at en mulighed er, at opkøbsselskaberne kigger på at købe både Nets og Worldpay for at fusionere de to. Efter vores vurdering kan det være en attraktiv forretning for kapitalfonde, fordi det ville skabe betydelige synergier og etablere den sammensmeltede spiller som den dominerende spiller på de europæiske markeder«, skriver Nordea.

Nets-aktien stiger 2,6 pct. til 147,30 kr. tirsdag over middag. Worldpay stiger i London med 22 pct. til 389,80 pence efter meddelelsen fra tidligere tirsdag. Flere andre selskaber i sektoren trækkes desuden med op af historien.