Nordea sænker prisen på handel med udenlandske aktier

Foto: KIMMO BRANDT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En stigende interesse for udenlandske aktier har fået Nordea til halvere kurtagesatsen for handel med internationale aktier på nettet. Ekspert spår priskrig.

Det skriver dagbladet Børsen.

Mandag sænker Nordea kurtagesatsen fra det nuværende niveau på mellem 0,5 pct. og 0,6 pct. ned til 0,2 pct. I samme ombæring bliver minimumssatsen sænket til 28 kr. fra det nuværende niveau på mellem 100 og 150 kr.

»Det er vigtigt for os at have konkurrencedygtige tilbud og helt skarpe priser til alle vores kunder,« siger Anne Buchardt, chef for opsparing og pension i Nordea, til dagbladet Børsen.

Ifølge John Norden, der er formand i bankportalen Mybanker, har Nordnet hidtil kunnet styre markedet relativt frit uden konkurrence fra de store banker. Derfor kan Nordeas nye tiltag ses som en offensiv.

»Jeg vil tro, at der kommer en reaktion fra andre banker,« siger han til avisen.

I forhold til andre store banker lægger Nordea sig markant lavere på priserne.

Eksempelvis ligger Danske Banks satser på mellem 0,35 pct. og 0,6 pct., afhængig af hvor meget kunden handler for. Jyske Banks satser ligger på 0,5 pct. Dog er der stadig et stykke ned til Nordnet, hvis kurtagesats ligger på mellem 0,1 pct. og 0,15 pct.

/ritzau/FINANS