Nordea om Danske Bank-aktie: Markedet overdriver bøderisikoen - anbefaler »køb«

Danske Bank på Kongens Nytorv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen

Nordea har hævet anbefalingen for aktien i Danske Bank til »køb« fra »hold«, efter at aktien den senere tid er blevet presset af skriverierne om bankens hvidvasksag i Estland og frygten for store bøder relateret dertil.

»Vores opfattelse er, at markedet overdriver risikoen for store bøder. Efter den seneste tids kursfald tilbyder aktien et direkte afkast på 10-12 pct. Samtidig ser vi potentiale for et forbedret afkast af egenkapitalen fra dagens niveauer,« skriver Nordea i et notat.

Siden hvidvasksagen begyndte at rulle i marts sidste år, er Danske Bank faldet 17 kr. per aktie, hvilket svarer til et fald i bankens markedsværdi på 15 mia. kr., skriver Nordea i notatet og tilføjer, at den ikke regner med bøder fra hverken dansk eller estisk side.

En usikkerhed har på det seneste været en mulig amerikansk bøde, men heller ikke fra den kant venter Nordea-analytikerne, at der kommer en større regning.

»Efter at have konsulteret eksperter i amerikanske lovgivning finder vi det også usandsynligt, at Danske Bank skulle få en større bøde for at have brudt amerikanske antiterrorsanktioner mod lande som Nordkorea, Iran, Cuba eller andre,« skriver Nordea.

Nordea vurderer derfor, at der kan blive tale om en positiv »trigger« for aktiekursen, når der kommer klarhed over en eventuel bøde, da »vi finder det usandsynligt, at bøden kommer i nærheden af at blive så stor, som der er priset ind i aktiekursen«.

Nordea sætter kursmålet for Danske Bank-aktien til 270 kr.

Danske Bank-aktien stiger mandag 2,1 pct. til 220,60 kr.

ritzau/FINANS