Nordea og FLS står til at erstatte WDH og Nets i C20 Cap

Storbanken Nordea og ingeniørkoncernen FLSmidth står umiddelbart til at erstatte William Demant Holding og Nets i C20 Cap-indekset, når det ledende danske indeks justeres i juni.

ARKIVFOTO: Storbanken Nordea og ingeniørkoncernen FLSmidth står umiddelbart til at erstatte William Demant Holding og Nets i C20 Cap-indekset, når det ledende danske indeks justeres i juni.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Det er status, hvis man skal tro den seneste handelsstatistik fra Nasdaq OMX over perioden fra 1. december sidste år til den 2. juni i år. I den periode har aktierne i Nordea og FLSmidth nemlig været mere omsat, end tilfældet har været for papirerne i høreapparatkoncernen William Demant Holding og betalingsselskabet Nets.

Ændringerne i C20 Cap-indekset bliver annonceret af Nasdaq OMX, der driver fondsbørsen i København, fredag, og justeringerne træder i kraft mandag den 20. juni.

C20 Cap-indekset justeres to gange om året - i juni og i december. Det er dog ikke altid, der er anledning til ændringer.

Indekset udarbejdes ved at tage de 25 største aktier herhjemme målt på markedsværdi, hvorefter de 20 mest omsatte fra den pulje over det seneste halve år kommer til at udgøre eliteindekset.

Til december i år erstattes C20 Cap-indekset dog som førende indeks i Danmark af det i december sidste år oprettede C25-indeks, der - som navnet byder - indeholder 25 aktier.