Nordea: Køb flere amerikanske aktier på bekostning af danske

. Svagere indtjeningsvækst blandt danske selskaber og en styrket euro gør aktierne herhjemme mindre attraktive end tidligere. Derfor bør investorerne i stedet øge beholdningen af amerikanske aktier på bekostning af de danske.

Sådan lyder budskabet fra Nordea, der for første gang i knap otte år har sænket anbefalingen af danske aktier til "undervægt".

Bankens chefstrateg Philip Jagd anbefaler nu investorerne at bygge deres porteføljer op med 10 pct. danske aktier mod tidligere 15 pct.

- Udsigten for indtjeningsvæksten blandt de danske selskaber bliver gradvist forværret, mens indtjeningsforventningerne til amerikanske selskaber omvendt er styrket på bagkant af skattereformen. Og det er en tendens vi vurderer, kan fortsætte, siger Philip Jagd i en kommentar.

Anbefalingsændringen skyldes ifølge strategen flere faktorer, der kan ramme de danske aktier negativt. Den seneste tids eurostyrkelse er en af dem, mens de amerikanske selskaber derimod kan nyde godt af den svækkede dollar.

- Da en svækket dollar typisk rammer danske selskabers indtjening med en vis forsinkelse på grund af valutaafdækning, er det oplagt at tage lidt luft ud af den danske aktieportefølje nu, siger Philip Jagd.

Samtidig vurderer han, at de amerikanske aktier vil komme bedre ud af en aktiekorrektion end de danske, mens han også peger på de enkelte selskabers indflydelse på aktieindeksene som et element.

Aktiemarkedet i Danmark er nemlig i højere grad afhængig af, hvordan enkelte aktier klarer sig, og kursmålene på flere af de tunge selskabers aktier går i en nedadgående retning, skriver Philip Jagd.

Nordea anbefaler fortsat at overvægte aktier på bekostning af obligationer, og banken forventer et aktieafkast de kommende 12 måneder i niveauet 8 til 12 pct.

/ritzau/FINANS