Nordea: Keops indtægtsfører for hurtigt

Nordea sænker indtjeningsestimaterne i Keops, fordi investeringsbanken mener, at Keops er for hurtige til at indtægstføre ikke-solgte projekter.

Keops indtægtsfører i deres ikke -reviderede årsregnskab for 2005/2006 salget af shopping-centret Galleri K, selvom salget ikke er gennemført.

Det finder Nordea særdeles kontroversielt, da finanstilsynet for nylig bad Keops Development om kun at indrapportere solgte projekter, hvor køber havde overtaget risikoen ved det købte aktiv.

Derfor skriver Nordea i sin analyse, at de er usikre på, om Keops revisorer vil godkende salget af Galleri K, der gav Keops en opskrivning på 148 mio. kr. i 2005/2006-regnskabet.

Derudover kan det være, at Keops må tilbageskrive noget af opskrivningen på 250 mio. kr. som Keops bogførte i forbindelse med salget af en ejendomsportefølje til Essex Invest. Men salget faldt til jorden, hvilket kan betyde at opskrivningen fra Keops var for høj.

Grundet risikoen for, at revisorerne ikke vil godkende regnskabet fra Keops, sænker Nordea-analytkerne forventningerne til Keops resultat før skat for 2005/06 med 200 mio. kr. til 673 mio. kr.