Nordea: IMF-nej banede vejen for devaluering

Det var den internationale valutafonds (IMF) udmelding om, at det næppe bliver i år, at Kina opnår status som reservevaluta, der fik kineserne til at devaluere yuanen. Det vurderer seniorstrateg hos Nordea Tine Choi tirsdag i et notat.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det har længe været frygtet, at landet kunne finde på det, da det har været en typisk reaktion for kineserne at devaluere sig ud af problemerne. Kina vil dog meget gerne med i SDR og dermed opnå reservevaluta-status, hvorfor man har afholdt sig intervention. IMF har for nylig meldt ud, at det næppe bliver i år, det sker, og i vores øjne har det banet vejen for devalueringen«, skriver Tine Choi i notatet.

Kineserne devaluerede tirsdag yuanen ned med 1,9 pct. i et forsøg på at stabilisere væksten. I juli faldt den kinesiske eksport med 8,9 pct. i forhold til samme måned året før. Økonomer havde ellers kun estimeret et fald på 0,3 pct.

Ifølge Nordea forsøger kineserne nu at genvinde konkurrenceevnen i forhold til resten af Asien, men det er tvivlsomt, om effekten vil blive stor, når de omkringliggende lande også vil få en svag valuta.

»Til gengæld er det sikkert, at importen bliver dyrere, og det kan trykke den i forvejen vigende kinesiske efterspørgsel på globalt plan. Det har ikke overraskende svækket den australske dollar«, skriver Tine Choi i notatet.

Tirsdag formiddag koster dollar 6,3280 yuan. Mandag kostede dollar 6,2095 yuan.