Nordea i investorernes kridthus efter rekordoverskud

Nordea er investorernes favorit torsdag morgen, hvor bankens flotte kvartalsregnskab og rekordoverskud belønnes med en kursstigning på 3,4 pct. til kurs 59,30 i den tidlige handel.

.Ifølge bankanalytiker Christian Hede fra Jyske Bank er indtjeningen højere end forventet, og Nordeas nye klarere mål for kapital og afkast er også interessante, bemærker han. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als

Samlet stiger C20-indekset 0,1 pct. til 539,99, mens C20 Cap-indekset går 0,2 pct. frem til 559,67. I Europa er billedet også til begrænsede udsving, hvor de færreste indeks bevæger sig mere end 0,3 pct.

Nordeas nettoresultat nåede 842 mio. euro i kvartalet, hvilket var en fremgang fra 785 mio. euro i samme kvartal af 2011. Analytikerne havde kun ventet en lille stigning i resultatet til 789 mio. euro ifølge et estimat indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans. Samtidig fik Nordea et ordinært resultat, det vil sige overskud før skat, på 4,1 mia. euro. for hele 2012 Det er dermed rekord i bankens 12-årige historie.

Ifølge bankanalytiker Christian Hede fra Jyske Bank er indtjeningen højere end forventet, og Nordeas nye klarere mål for kapital og afkast er også interessante, bemærker han. Nordea vil have en kernekapitalprocent - eksklusive hybrid kernekapital - på 13 pct. fra 1. januar 2015 mod et tidligere mål om 11 pct.

Ringkjøbing Landbobank har også været på banen med sit årsregnskab for 2012, og også her var der fremgang på mange poster. Bundlinjen viste et overskud på 328 mio. kr. mod 286 mio. kr. i 2011, og som konsekvens heraf øges udbyttet til 14 kr. per aktie fra 13 kr. per aktie sidste år, ligesom banken iværksætter et nyt aktietilbagekøbsprogram.

I 2013 venter Ringkjøbing Landbobank et basisresultat på mellem 350 og 425 mio. kr. - det kan sammenlignes med et basisresultat på 401 mio. kr. i 2012.

Banken belønnes også af investorerne, men lidt mere begrænset end hos Nordea. Landbobank-aktien stiger 1,2 pct. til kurs 820.

De gode banktakter, som man også kunne læse i svenske Swedbanks regnskab onsdag morgen, lader også til at smitte af på Danske Bank, der stiger næstmest i C20-indekset. Aktien går 0,6 pct. frem til 106,10 kr.

Senere onsdag vil fokus skifte til Coloplast, der skal på banen med regnskab for første kvartal af sit 2012/2013-regnskabsår. Her vil analytikerne især holde øje med væksten, som gerne skal være på 8,4 pct. på toplinjen ifølge et estimat indsamlet af SME Direkt.

Samtidig skal driftsresultatet øges med hele 29 pct. til 897 mio. kr. for at leve op til markedets forventninger, når Coloplast-regnskabet lander omkring kl. 13. Investorerne brugte tirsdag til at lade op til regnskabet med en ny kursrekord til Coloplast, mens onsdagen indledes med et lille fald på 0,3 pct. til 291,80 kr.

GN Store Nord starter til gengæld onsdagen pænt med et løft på 0,7 pct. til 90,40 kr. Amerikanske Plantronics, der konkurrerer med GN Netcom inden for headsets, udsendte tirsdag aften et regnskab, der ifølge Nordea peger på god efterspørgsel på netop det marked.

G4S erkendte sent tirsdag, at selskabet endegyldigt har mistet chancen for at overtage en række serviceydelser for det britiske politi i de tre amter Bedfordshire, Cambridgeshire and Hertfordshire. Nyheden kom frem allerede tirsdag hos BBC, hvilket udløste et brat kursfald i G4S-aktien fra 24,40 til 23,45 kr. Aktien klatrede dog siden lidt op igen og lukkede i 24,10 kr., og onsdag fortsætter revanchen, da aktien klatrer 1 pct. op til kurs 24,33.

A.P. Møller - Mærsk har fået sænket sin anbefaling hos australske Macquarie til "neutral" fra "outperform", ligesom kursmålet er sænket til 45.000 kr. fra 50.000 kr. Nedgraderingen skyldes især, at Macquarie finder konglomeratets oliedivision, Maersk Oil, overvurderet. Australierne værdisætter den del af butikken til 15 mia. dollar mod tidligere 20 mia. dollar. Mærsk-aktierne falder begge, og B-aktien ligger i 45.200 kr. efter et dyk på 0,3 pct.

Dagbladet Børsen har bragt nye rygter om Vestas' potentielle samarbejde med Mitsubishi i spil. Ifølge avisen har forhandlingerne stået på i snart et år uden at give en endelig aftale, og især kulturforskelle skulle spille en rolle i det langstrakte forløb. Vestas-aktien indleder dagen i bunden af C20-indekset med et fald på 0,9 pct. til 37,18 kr.

Ud over regnskabet fra Coloplast er der også en række nøgletal at holde øje med for investorerne onsdag. Det gælder i første omgang BNP-tal fra Spanien, men senere vil også europæiske tillidsindikatorer og amerikanske job- og BNP-tal være i fokus inden aftenens rentemøde i den amerikanske centralbank