Nordea: Her ligger guldet gemt på børsen

Nordea udpeger de mest attraktive regioner og sektorer på børsen de kommende seks måneder.

Foto: Søren Wesseltoft. Chefstrateg i Nordea, Henrik Drusebjerg.
Læs mere
Fold sammen
Nordea hører til blandt de mere positive finanshuse i forhold til, hvorvidt vi har set de værste økonomiske spøgelser. Den nordiske storbank tror på, at væksten langsomt vil begynde at indfinde sig i løbet af de kommende 12 måneder – hvilket vil spille positivt ind på aktierne.

”Den bedste aktivklasse vil i de kommende måneder være aktier. Verdenshistoriens største penge- og finanspolitiske redningsaktion har stoppet nedturen for verdens-økonomien, og der er nu tegn på svag fremgang i 2. halvår 2009,” siger aktiestrateg Henrik Drusebjerg fra Nordea, der spår at de danske aktier skal op med 10-15 pct. i løbet af de kommende seks måneder.

Han peger på, at aktierne fortsat er attraktivt prisfastsat, og indtjeningen er ved at have nået bunden i flere regioner.

”Aktierne understøttes af myndighedernes kraftfulde forsøg på at stoppe nedturen, rekordlave renter, og hertil kommer, at der stadig er store beløb stående kontant og klar til at blive investeret. Prisfastsættelsen af aktier er ikke helt så lav længere efter de markante stigninger på aktier, men priserne er stadig attraktive - især set i forhold til det nuværende meget lave renteniveau,” siger Drusebjerg til Business.dk.

Nordea vurderer, at den mest attraktive region på aktiefronten er Fjernøsten, som fortsætter med at klare sig flot i forhold til globale aktier. Sammenlignet med Emerging Markets og globale aktier handler Fjernøsten på samme niveau, men givet de bedre vækst-og indtjeningsudsigter i regionen er aktierne relativt mere attraktive, særligt i Kina, vurderer Nordea.

”På sektorbasis bemærker vi, at de defensive og stabile aktiesektorer ikke har taget del i de seneste måneders aktieoptur, hvor investorerne har foretrukket såkaldt cykliske aktier, der er mere konjunkturfølsomme. Derfor har vi positivt fokus på stabile sektorer som eksempelvis telekomsektoren, der b.la. leverer frie cashflows, der er 2-3 gange større end resten af markedet,” siger Drusebjerg.

Han fremhæver også, at energipriserne er bundet og ventes at stige gradvist over de kommende år.

”Kursmæssigt er energisektoren ikke fulgt med olieprisen op,” siger Drusebjerg.