Nordea: Drop stor portion hjemmebaneaktier i porteføljen

Danske aktier bør ikke fylde mere end 15 pct. af en samlet aktieportefølje, anbefaler Nordea. For udviklingen blandt de danske aktier har nemlig inden for de seneste 12 måneder været knapt så god som hos globale aktier.

Læs mere
Fold sammen

Mens globale aktier er steget med 18,3 pct., er de danske aktier i samme periode steget med 10,2 pct., fortæller Morten Hessner, der er seniorstrateg i Nordea.

- Vi anbefaler, at danske aktier kun bør udgøre 15 pct. af den samlede aktieportefølje. Vi ved, at mange danskere har en stor såkaldt "home-bias", det vil sige, at de har relativt mange danske aktier i deres portefølje. Men dermed løber de en unødvendig stor risiko, fordi de globale aktiemarkeder lige nu kan tilbyde det samme forventede afkast, men med en lavere risiko, siger Morten Hessner.

I begyndelsen af 2017 har udviklingen dog været i de danske aktiers favør, da de er steget med 7,6 pct., mens globale aktier er steget med 5,8 pct.

Men Nordea mener ikke, at danske aktier generelt vil kunne overgå de globale aktier i år. Dog ser finanshuset en mere balanceret udvikling forude, hvis man sammenligner 12 måneders fremadskuende P/E for det danske marked med det globale aktiemarked. I begge tilfælde ligger nøgletallene stort set ens med værdier på godt 16.

- Man skal som investor huske at sprede sin risiko, og det betyder, at man ikke skal være koncentreret for meget på ét enkelt marked eller i en enkelt aktie. Man får ganske enkelt ikke et højt nok afkast i forhold til den risiko, man løber. Og det danske marked er, efter international målestok, meget lille og præget af enkeltselskaber, lyder det fra Morten Hessner.

/ritzau/FINANS