Nordea-chef: Finanskrisen på vej ud

Vi kører på finanskrisens sidste omgang, men den økonomisk krise bestårm vurderer Nordeas koncernchef.

Læs mere
Fold sammen
Finanskrisen er ved at ebbe ud. Men de afledte effekter kommer til at kunne mærkes i stadig højere grad.

Det vurderer Nordeas koncernchef Christian Clausen over for RB-Børsen.

- Jeg tror ikke finanskrisen får så stor betydning fremadrettet. Der er mange ting, der er normaliseret på finansmarkedet. Men den økonomiske krise er jeg bange for, at vi ikke vinker farvel til, lyder det fra Nordeas topchef, der dog også ser mange positive indikationer i økonomien.

- Det skarpe fald i den økonomiske aktivitet, vi så i første halvår, er ophørt. Men vi er jo ikke kommet tilbage, så vi befinder os på et lavere aktivitetsniveau, end vi længe har gjort. Det betyder, at vi ikke har set de fulde effekter af det meget skarpe fald i aktiviteten - arbejdsløsheden vil fortsætte op resten af året - vi kommer til at se mange små og mellemstore virksomheden, som må tilpasse sig - og det kommer til at koste meget, siger Christian Clausen, der vurderer, at faldet i aktiviteten vil rulle igennem økonomien i de forskellige sektorer.

- Så mange vil opleve, at den økonomiske krise fortsætter i andet halvår, selvom den økonomiske aktivitet ikke fortsætter ned, men måske tværtimod stiger lidt, lyder det.(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )