Nordea-aktien falder kraftigt på hvidvaskfrygt

Nordea er kommet under pres mandag, efter en finsk tv-station skriver, at den har oplysninger, der forbinder den skandinaviske storbank til hvidvask. Kl. 16 publicerer en række medier - herunder Berlingske - nye afsløringer af mistænkelige pengestrømme for milliarder.

Nordea-aktien falder mere end 6 pct. mandag. Foto: Bob Strong/Reuters/Ritzau Scanpix   Fold sammen
Læs mere

Nordeas aktie får i dag prygl på de nordiske børser og er faldet 6,5 pct. i København og 5,9 pct. i Stockholm.

Faldene kommer i et ellers positivt aktiemarked, og kommer efter den finske tv-station YLE skriver, at den senere mandag vil sende et program, der forbinder Nordea med hvidvask. I en optakt til programmet, skriver YLE, at den har data, der viser, at hundredvis af millioner euro fra mistænkelige kilder er strømmet gennem Nordea.

En række internationale medier - herunder Berlingske - vil klokken 16 i dag publicere en række nye afsløringer af mistænkelige pengestrømme for milliarder. Historierne baserer sig på et nyt læk af data til journalistorganisationen OCCRP.

Per Hansen, investeringsøkonom hos Nordnet, siger at de seneste oplysninger vækker minder fra Danske Banks hvidvaskskandale, der væltede aktien sidste år.

»Investorerne er nervøse og sælger hellere »lidt for tidligt« end lidt for sent,« skriver Per Hansen i en kommentar.

»Bankaktierne er aldrig for alvor kommet sig over finanskrisen. En opgørelse viser, at inklusive udbytte har der ikke været noget afkast for investorerne siden 2006. Undtagelserne er banker som Ringkøbing Landbobank og i USA, JP Morgan, som har formået at give meget fornuftige afkast til deres investorer. Der er ikke kun lav vækst og lave renter, som martrerer investorerne, men i høj grad også frygten for hvad hvidvask sagen kan føre til,« tilføjer han.