Nokia-aktien falder markant trods vundet strid med Samsung

Nokia kan se frem til et boost til omsætningen de kommende år, efter at selskabet har modtaget en afgørelse i en patentstrid med sydkoreanske Samsung, der skal betale yderligere kompensation for en femårig licensperiode.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dado Ruvic

Investorerne på aktiemarkedet virker dog ikke til at være tilfredse med forliget, og aktien dykker knap 10 pct.

Den finske teknologivirksomhed venter, at flere forlig - herunder Samsung-aftalen - kommer til at indbringe Nokia Technologies mindst 1,3 mia. euro i 2016-18, skriver Bloomberg News.

Analytiker Sebastien Sztabowicz fra finanshuset Kepler Chevreux siger til Bloomberg News, at forliget formentlig vil løfte omsætningen med 200 mio. euro om året, hvilket ligger under hans forventninger på omkring 250 mio. euro.

Nokia og Samsung har ligget i patentstrid i to år i en sag, der har handlet om at sikre Nokia yderligere kompensation for en femårig licensperiode med begyndelse tidligt i 2014.

Som følge af afgørelsen venter Nokia nu et salg i patentvirksomheden Nokia Technologies for fjerde kvartal af 2015, der stiger til i omegnen 400 mio. euro, mens helårsresultatet vil ramme 1,02 mia. euro inklusive gevinsten fra Samsung, skriver Bloomberg News.

Nokia, der tidligere var kendt for deres mobiltelefoner, fokuserer nu på at sælge netværksløsninger, men selskabet har stadig en portefølje af mobilpatenter.