Nogle vakler i troen på Warren Buffet

Superinvestorens har fået en »salgsanbefaling« af anset finansmagasin. Buffetts aktier er for dyre, mener eksperterne.

Superinvestoren Warren Buffet. Er han æra forbi? I hvert fald anbefaler det anerkendte finansmagasin ikke hat købe Buffet-aktien. Fold sammen
Læs mere
Foto: AFP
Er det utænkelige ved at ske? Er superinvestoren Warren Buffets ære forbi? Det er blevet de store spørgsmål på de finansielle markeder, efter at det højt profilerede finansmagasin Barron’s i det seneste nummer bringer budskabet »Sell Buffett«, og salgsanbefalingen begrundese med, at aktierne i Berkshire Hathaway er blevet for dyre.

Berkshire Hathaway er navnet på det børsnoterede investeringsselskab, som den succesrige Warren Buffett står bag.

Markedsværdi på mere end 1.000 mia. kr.

Warren Buffett har lige så meget imod aktiesplit som Mærsk Mc-Kinney Møller, og derfor koster en aktie i hans investeringsselskab nu 134.000 dollar svarende til 695.000 kroner. På trods af uroen på de finansielle markeder er aktien er steget 25 procent siden den 1. august, og selskabet har nu en markedsværdi på 1.115 milliarder kroner.

Da prisen på aktien nu er meget høj i forhold til den indre værdi i selskabet, kan en investering i Warren Buffetts selskab, »være døde penge i mindst et år«, skriver Barron’s.

Formodentlig gået fri af subprime-tab

Eksperterne mener, at den seneste tids kursstigning skyldes, at Berkshire Hathaway har ageret sikker havn for mange investorer, der er flygtet fra mange af storbanker og investeringsbankerne, der har tabt milliarder af kroner på fantasifulde investeringer i uforståelige investeringsselskaber, der er blevet ramt af den såkaldte subprime-krise i USA.

Warren Buffett har altid brystet sig af, at han ikke vil investere i noget, han ikke forstår. Dermed er han efter alt at dømme gået fri af de gigantiske tab, som de konstruerede investeringsselskaber har påført storbanker og andre. Warren Buffets evne til at spotte de gode aktier har gjort mange investorer rige, og det har gjort ham selv til en af verdens rigeste mænd.

Barron’s og aktieanalytikernes bekymring for Berkshire Hathaways fremtid skyldes også det faktum, at Warren Buffett nu er 77 år, og han højre hånd er 83 år. Et generationsskifte er uundgåeligt, men vil efterfølgerne levere varen, som de to superinvestorer har gjort det i årevis i op- og i nedture?