NKT/Sydbank: Søkabler bliver fremtidens konkurrenceparameter

NKT's søkabelordre på 750 mio. kr. er i sig selv en stor ordre og bestemt i "den flotte ende", vurderer Sydbanks analytiker Jacob Pedersen. Og for NKT's fremtid er ordren et positivt signal.

- Det at kunne levere pålidelige søkabler kan godt blive et vigtigt konkurrenceparameter i fremtiden. Hvis havvindmølleparker skal udvides væsentligt i de kommende år, så bliver det vigtigt at have ekspertise inden for det område, siger Jacob Pedersen til RB-Børsen.

- Bliver NKT stærke her og vinder en god del af markedet, er der gode chancer for at levere en lønsom vækst fremover, vurderer han.

NKT's nye fabrik i Köln, der skal producere kablerne, ventes at stå klar i midten af 2009, og fabrikken er en af de afgørende faktorer for NKT's muligheder på højspændingsmarkedet og på markedet for søkabler. Kapacitetsbegrænsninger er nemlig en af de væsentligste forhindringer for, at NKT kan høste de ordrer der venter. På NKTs kapitalmarkedsdag i efteråret oplyste ledelsen i Tyskland, at konkurrenternes ordrebøger er fulde. Til gengæld ligger lavspændingsmarkedet underdrejet af nedgang i byggeaktiviteten, og Jacob Pedersen understreger da også, at 2009 fortsat tegner til at blive et hårdt år for NKT.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )