NKT/dir: Nilfisk har stadig potentiale i de gamle opkøb (Opd)

 

Nilfisk-Advance, der producerer rengøringsmaskiner, har den seneste årrække gennemført en række større opkøb, og selv om indsatsen har været koncentreret om en hurtig forbedring af lønsomheden, så er der stadig mere at hente. Det oplyste administrerende direktør i Nilfisk-Advance, Jørgen Jensen, på NKT's kapitalmarkedsdag.

 

- Alle virksomheder pånær Viper (købt i Kina i maj 2007, red.) har vi købt med en perfomance, der lå under Nilfisk-Advance. Der er stadig potentiale for at løfte indtjeningen i dem, og dermed bidrage til, at vi når vores langsigtede mål for vores indtjening. Vi er ikke i mål endnu, men vi er på sporet, sagde Jørgen Jensen.

 

Han forklarede, at Nilfisk-Advance har et helt katalog af initiativer, som skal bidrage til at nå målet om en indtjeningsmargin på 10-11 pct. på sigt. Havde det ikke været for de mange opkøb, så kunne Nilfisk-Advance have brugt flere ressourcer på at fremme sin eksisterende indtjening, men det har aldrig været aktuelt.

 

- Det har krævet ressourcer at køb nye virksomheder, men det er nødvendigt for at få et momentum, forklarede Jørgen Jensen.

 

NKT holder tirsdag kapitalmarkedsdag på sin fabrik lidt uden for Milano.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )