NKT/CFO: Søkabelordre cementerer vores strategi

Markedet for søkabler kan blive en rigtig guldgrube i de kommende år, vurderer ledelsen i NKT, og derfor er det en yderst tilfreds finansdirektør, der torsdag fortæller RB-Børsen, at NKT netop har fået sin første større ordre på området.

- Det er det første større projekt, hvor vi er samlet leverandør af kabler og installation, siger Michael Hedegaard Lyng.

Han venter ikke, at NKT får problemer med at nå at levere projektet, som skal være klar i andet halvår af 2010, selvom den fabrik, der skal producere kablerne slet ikke er bygget færdig endnu.

- Fabrikken er færdig i andet eller tredje kvartal i af 2009, så der skulle være god tid til at få fabrikken kørt ind. Ellers havde vi ikke budt på opgaven, fastslår han.

Ordren vil lægge beslag på en stor del af den nyopførte fabriks kapacitet, men Michael Hedegaard Lyng oplyser, at NKT godt kan tage flere ordrer ind og også byder på flere ordrer inden for søkabler i øjeblikket.

- Vi tror, at der vil blive investeret endnu mere i vedvarende energi som havvindmølleparker og dermed søkabler. I de sidste par uger har store dele af Europa været uden gas, fordi russerne har lukket for gasforsyningen. Det illustrerer vigtigheden af, at Europa bliver selvforsynende med energi. Og EU har et mål om, at i 2020 skal 20 pct. af energiforbruget komme fra vedvarende energi, og det tror vi vil drive en masse investeringer i den her retning. Det er derfor, vi strategisk har valgt at få noget mere kapacitet og know-how inden for området, lyder det fra Michael Hedegaard Lyng.

Ordren er på 750 mio. kr. og ventes at bidrage positivt til indtjeningen i 2010.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )