NKT/CEO: Livrem og seler udskyder opkøb

Læs mere
Fold sammen
Selvom ekspansion gennem opkøb er en del af NKT's strategi, og selskabet har økonomisk råderum til at gøre det, så har NKT Holding ikke nogen akkvisitioner i kikkerten. Det siger NKT's administrerende direktør, Thomas Hofman-Bang, til RB-Børsen.

- Vi går med livrem og seler, og derfor går vi ikke ud og køber nu, siger han.

Direktøren pointerer samtidig, at organisationen er gearet noget mindre end det anbefalede maksimum, hvilket betyder, at den er istand til at købe op.

- Vi kunne godt gennemføre opkøb, men vi har ikke voldsomt meget appetit på det i øjeblikket. Vi har fokus andre steder. Der er grænser for, hvad en organisation kan kapere. Det er derfor, vi investerer i organisk vækst, siger Thomas Hofman-Bang.

Samtidig understreger han, at det dårligt fungerende kreditmarked ikke er et sted, man bevæger sig hen, med mindre man er pisket til det.

- Aktiemarkedet kan ikke lide risiko for tiden. Man ville ikke få ros for at lave større opkøb for lånte penge. Og jeg tror ikke, at den nye bankpakke betyder, at man kan låne på rimelige vilkår foreløbig, siger Thomas Hofman-Bang.

Det betyder også, at NKT Holding for tiden ikke vil kunne frasælge forretningsområder til en fornuftig pris, hvis den ønskede det, erkender direktøren, der dog understreger, at der ikke er planlagt noget i den retning.

- Frasalg er ikke på ledelsens dagsorden. Vi betragter os selv som bedste ejer, siger Thomas Hofman-Bang med henvisning til det uensartede industrikonglomerats ambition om at bevare samtlige forretningsområder i NKT Holding så længe, det vurderes at være den bedst mulige ejer.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )