NKT: Strategiplan bekræfter god vækst frem over - Danske

 

NKT's nye strategiplan kombineret med et flot halvårsregnskab får Danske Equities til at opjustere anbefalingen af aktien til "køb" fra tidligere "akkumuler". Samtidig hæves kursmålet med 30 kr. til 660.

 

- Alt i alt bekræfter strategiplanen, at der i de kommende fem år vil være yderligere vækst i Cables og marginekspansion på alle områder, hvilket vil støtte en yderligere værdiskabelse, skriver analytikerne Stig Frederiksen og Daniel Patterson fra Danske Equities.

 

De fremhæver udsigten til høj efterspørgsel på energikabler i Europa, højere indtjeningsmarginer i Nilfisk-Advance og NKT Flexibles samt øget fokus på en industrialisering af Photonics-selskaberne. Alt sammen datterselskaber af NKT. Desuden bemærker analytikerne, at strategiplanen har to vigtige oplysninger. Den ene, at NKT Cables ikke er et konjunkturafhængigt selskab, og den anden at NKT har besluttet sig for at beholde ejerandelen på 51 pct. af NKT Flexibles.

 

NKT opjusterede i regnskabet forventningerne til hele 2007, men da de nye forventninger stadig er lavere end Danske Equities, vælger analytikerne at fastholde deres estimater. De forudser desuden en opjustering fra ledelsens side senere på året.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )