NKT og bankaktier er på hælene

NKT sakker agterud onsdag morgen efter et kvartalsregnskab, der ikke helt lever op til forventningerne.

Faldet sker i et fladt marked.

C20 Cap-indekset ligger efter godt et kvarters handel 0,02 pct. lavere i 655,31 presset af blandt andre storbankerne Danske Bank og Nordea, der begge er blevet nedjusteret af Société Générale.

Uden for C20 faldt NKT 3,3 pct. fra åbningen til 257,6 kr., men aktien har siden rettet sig en del til 266,2 kr. - 0,1 pct. lavere end tirsdag. Regnskabet for tredje kvartal er ikke uden pletter. Både Cables og Nilfisk-Advance levede op til analytikernes forventninger til omsætningen, men skuffer målt på driftsresultatet.

Sydbank-analytiker Jacob Pedersen vurderer, at regnskabet indeholder mere surt end sødt.

- Jeg tror, at det, mange investorer havde sat næsen op efter, var en driftsmæssig gearing, så NKT kan udnytte væksten visse steder i verden til at tjene flere penge. Men det, vi får her, er en opjustering af omsætningsforventningerne og en driftsmæssig fastholdelse, siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Han vurderer, at mange havde ventet en opjustering af forventningerne til driftsresultatet, da analytikernes forventninger til EBITDA-resultatet før regnskabet lå et stykke højere end koncernens egen prognose. NKT spår et operationelt EBITDA på 1039 mio. kr., mens analytikernes bud er 1072 mio. kr.

Også når det gælder DFDS er udviklingen i tredje kvartal en skuffelse for i hvert fald Handelsbanken.

- Overordnet set er regnskabet svagere end ventet på samtlige regnskabsposter. Som følge af det svage kvartalsregnskab venter vi en negativ kursreaktion for DFDS-aktien i dagens handel, skriver Handelsbanken i sit morgenbrev.

DFDS lægger imidlertid fra land med en stigning på 4,2 pct. til 398 kr. Rederiet har varslet større udbytter fremover.

For Nordea og Danske Bank har onsdag morgen budt på fald på 0,8 pct. og 0,5 pct. til 67,95 kr. og 121,9 kr. Société Générale har sænket Nordea til ”hold” fra ”køb”, og sat Danske Bank på ”sælg” mod tidligere ”hold”.

Topdanmark, hvis regnskab tirsdag skuffede målt på forsikringsdriften, har fået sænket kursmålet af Alm. Brand Markets til 150 kr. fra 160 kr. Forsikringsaktien falder yderligere 0,9 pct. til 144,7 kr. efter et minus på 1,8 pct. tirsdag.

Største stigning i C20-regi går til GN Store Nord, der ligger 2 pct. oppe i 133 kr. og generelt har klaret sig fint efter strategiudmeldingen og regnskabet fredag i sidste uge.

For SAS er onsdagen startet flyvende. Flyselskabet fortsætter samarbejdet med rejseselskabet Apollo om flyvninger i sommeren 2014. Aftalen har en værdi på 910 mio. skr, og kan have medvirket til den positive åbning for aktien på 1,4 pct. til 14,5 kr.

Morgenens største stigning går til H+H International, der i en lang periode har været hårdt presset af konjunkturerne, men tirsdag leverede en sjælden opjustering af forventningerne. Aktien stiger 5,7 pct. til 43 kr. efter en gevinst på 13 pct. tirsdag.

Rockwool, der er regnskabsaktuel i eftermiddag, er åbnet uændret i 885 kr. Analytikerne venter ifølge SME Direkt et nettooverskud på 814 mio. kr. i år, mens Rockwools egne forventninger er et resultat på 700-750 mio. kr. Forventningerne blev senest opjusteret i halvårsregnskabet. Indtil da var Rockwools bud et overskud på ca. 700 mio. kr.