NKT Flexibles ikke så meget til salg mere - CEO

 

NKT bliver en bedre og bedre ejer af NKT Flexibles, og derfor er selskabets aktiepost på 51 pct. af datterselskabet ikke så meget til salg, som den har været. Det fastslår NKT's administrerende direktør, Thomas Hofman-Bang over for RB-Børsen. NKT Flexibles producerer undersøiske rør, der kan bøje, og især olieindustrien er storaftager.

 

- Vi ser, at olieselskaberne i højere grad placerer ordrene direkte hos rørselskaberne. Det betyder, at NKT Flexibles ikke er så afhængig af andre distributionskanaler og det understreger, at vi kan være en lige så god ejer, som andre. Jeg vil faktisk sige, at vi med vores baggrund i manufacturing vil være en bedre ejer, siger Thomas Hofman-Bang til RB-Børsen.

 

- Der er ikke den store forskel på at drive et selskab som NKT Flexibles og NKT Cables mere, så NKT Flexibles er ikke så meget til salg, som det har været, tilføjer han.

 

NKT ejer 51 pct. af NKT Flexibles, mens de resterende 49 pct. ligger hos britiske Acergy. Spekulationerne har længe gået på, at Acergy ville overtage samtlige aktier, da Acergy med sine kontakter i industrien har udgjort en vigtig distributionskanal for NKT Flexibles.

 

- Tidligere stod Acergy for halvdelen af NKT Flexibles ordrebog, men sidste år var det kun 22 pct., og i år vil jeg gætte på, det bliver i samme størrelsesorden, fordi vi fik en stor ordre gennem dem i foråret. I fremtiden bevæger andelen sig mod nul, så Flexibles bliver mere og mere uafhængig, siger Thomas Hofman-Bang.

 

Princippet om at være "bedste ejer" er et væsentligt element i NKT's forretningmodel og har været det gennem mange år. Det afgør, om et datterselskab eller forretningsområde skal være en del af koncernen, og det skal det kun, så længe NKT er den bedste til at drive selskabet. Hidtil har meldingen om NKT Flexibles været, at NKT ikke var "bedste ejer på sigt", hvilket blev tolket derhen, at selskabet skulle gøres klar til salg.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )