NKT Cables kan overraske positivt i 2.halvår - CEO (Opd)

 

NKT Cables kan ikke følge med efterspørgslen, men ledelsen vil ikke udelukke, at det senere på året viser sig, at den har været for forsigtig med sit skøn for væksten i selskabet i indeværende år.

 

- Vi er begrænset af kapaciteten i Cables, så vi tør ikke sige, at vi kan vokse organisk med mere end 10 pct. i resten af året. Da vi har haft vækstrater på 20 pct. i de første kvartaler forudsiger vi en organisk vækst i Cables på 15 pct. i år. Skulle det vise sig, at vi tager fejl, og vi kan producere mere, så vil vi naturligvis sige det, men det vender vi tilbage til efter 3. kvartal, sagde koncernchef i NKT, Thomas Hofman-Bang, på et presse- og analytikermøde i forbindelse med halvårsmeddelelsen torsdag.

 

Vækstraten på 20 pct. i 2. kvartal var imponerende, og den er ifølge direktøren bredt fordelt over hele Europa, som er det marked, hvor Cables henter stort set hele sin omsætning.

 

- Cables har haft solid vækst på alle de europæiske markeder. Vi kan ikke fremhæve nogle specifikke markeder som særligt stærke, sagde Thomas Hofman-Bang.

 

Af NKT's nye strategiplan fremgår det, at ledelsen har et mål om en gennemsnitlig årlig organisk vækst i Cables på 12 pct. i perioden 2008-2012. Direktøren ønskede ikke at oplyse, om der ventes en stærkere vækst i begyndelsen af perioden eller ej.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )