NKT bedste ejer af Flexibles - Capinordic

 

NKT kan godt fjerne "til salg-skiltet" fra datterselskabet NKT Flexibles, hvis det står til Capinordic. Samtidig bør koncernen poste penge i en kapacitetsudvidelse, så NKT Flexibles kan befæste sin stærke markedsposion. Det vurderer analytiker Kenneth Winther fra Capinordic. Han hæver sit kursmål for NKT-aktien med 10 pct. til 635 kr. og fastholder samtidig købsanbefalingen.

 

Kenneth Winther konstaterer, at NKT er den bedste ejer til NKT Flexibles, hvor netop begrebet "bedste ejer" er grundlaget for hele NKT's strategi, når det kommer til ejerskab af forretningsområder og datterselskaber.

 

- NKT vil efter vores opfattelse af den eksisterende og kommende markedssituation være den mest værdiskabende ejer af NKT Flexibles på lige fod med udviklingen i NKT Cables, skriver Kenneth Winther.

 

- Denne opfattelse indebærer samtidig, at investeringer i en større kapacitetsudvidelse bør foretages, selvom NKT Flexibles har haft succes med mindre produktionsudvidelser via flere medarbejdere og fjernelse af flaskehalse, står der videre.

 

NKT har hidtil sagt om NKT Flexibles, at NKT ikke er den bedste ejer på sigt, men torsdag ændrede koncernens administrerende direktør Thomas Hofman-Bang ordlyden, da han til RB-Børsen sagde:

 

- Vi ser, at olieselskaberne i højere grad placerer ordrene direkte hos rørselskaberne. Det betyder, at NKT Flexibles ikke er så afhængig af andre distributionskanaler og det understreger, at vi kan være en lige så god ejer, som andre. Jeg vil faktisk sige, at vi med vores baggrund i manufacturing vil være en bedre ejer. Der er ikke den store forskel på at drive et selskab som NKT Flexibles og NKT Cables mere, så NKT Flexibles er ikke så meget til salg, som det har været.

 

Torsdag var også dagen, hvor NKT Flexibles fik sin hidtil største ordre fra Statoil på hele 635 mio. nkr (knap 600 mio. kr.). Den understreger ifølge Capinordic, at der er tale om en sektor i opsving. Der er praktisk talt kun to konkurrenter til NKT Flexibles, og det er Wellstream og Technip. Sammen kan de dog ikke efterleve den høje efterspørgsel på bøjelige undersøiske rør i øjeblikket, og fabrikkerne melder om udsolgt.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )