NKT-aktien skyder til vejrs

Det har været en meget vekslende udvikling for C20 siden åbningen. Indekset åbnede lavere, men hen mod middag genvandt investorerne tilliden til markedet og handler over middag indekset 2,7 pct. højere i 258,97.

Det er specielt NKT og A.P. Møller - Mærsk, som er med til at løfte det danske indeks.

- Det har været en utrolig volatil stemning, vi har set. C20 lå ved formiddagstid godt 0,5 pct. lavere, men er kommet solidt igen over middag. Det er specielt NKT med selskabets nye ordre, samt A.P. Møller - Mærsk, som er med til at hive indekset op.

Tilmed ser J.P. Morgan regnskabet ved første øjekast ikke så slemt ud, som det kunne være frygtet, hvilket også kan have haft en beroligende effekt på markedet, udtaler Martin Munk aktiehandler fra Jyske Bank.

NKT Cables har indgået en kontrakt til en værdi af ca. 750 mio. kr. Ordren vil bidrage positivt til indtjeningen i 2010. Det drejer sig om et søkabelprojekt, der omfatter søarmerede høj- og mellemspændingskabler samt højspændingslandkabler. NKT's søkabelordre på 750 mio. kr. er i sig selv en stor ordre og bestemt i "den flotte ende", vurderer Sydbanks analytiker Jacob Pedersen. Og for NKT's fremtid er ordren et positivt signal. NKT ligger over middag 9,6 pct. højere i 117,3 kr.

- Det at kunne levere pålidelige søkabler, kan godt blive et vigtigt konkurrenceparameter i fremtiden. Hvis havvindmølleparker skal udvides væsentligt i de kommende år, så bliver det vigtigt at have ekspertise inden for det område, siger Jacob Pedersen til RB-Børsen. Bliver NKT stærke her og vinder en god del af markedet, er der gode chancer for at levere en lønsom vækst fremover, vurderer han.

Carlsberg, som styrtdykkede efter åbning, grundet udtalelserne fra konkurrenten SABMiller, om den dårlige udvikling på det russiske marked, har genvundet fodfæstet, og aktien ligger over middag 2,5 pct. højere i 205 kr. Netop det russiske salg bliver fulgt af Carlsberg-investorerne, da det er her, Carlsberg har sin styrke og er markedsleder. Carlsberg henter i omegnen af 60 pct. af indtjeningen i Rusland.

- At Carlsberg var ude og udtale, at selskabet ikke ser nær så slemt på salget i Rusland, som SABMiller gør det, har haft en positiv effekt på aktien, udtalte Martin Munk fra Jyske Bank.

Carlsberg bragte selv nyt med accelererende effektiviseringer i organisationen. Bryggeriet annoncerer, at det vil nedlægge 150 stillinger i Danmark og fyre 124 ansatte i Baltikum.

Salget af Danisco Sugar ventes godkendt af konkurrencemyndighederne i Tyskland, men med betingelser. Myndighederne betinger sig, at Dansico Sugar frasælger sin fabrik i Anklam i det nordøstlige Tyskland, lyder vurderingen. Hverken Danisco eller Nordzucker ønsker at kommentere oplysningerne. Handelen er allerede godkendt i en række andre lande blandt andet Serbien, Estland, Letland og Slovakiet, fremgår det af en meddelelse på Nordzuckers hjemmeside. Danisco stiger 4,5 pct. til 216,3 kr.

A.P. Møller - Mærsk stiger 5,8 pct. til kurs 29.200, efter at selskabets opkøb af det svenske produkttankrederi onsdag efter lukketid blev godkendt af EU-kommissionen. Maersk Tankers står således til at bliver verdens førende produkttankrederi.

RB-Børsen