NKT-aktien hamret mod bunden

NKT faldt 13,4 pct. til kurs 229,0. Industrikonglomeratet aflagde regnskab for første halvår, hvor Cables blev den skuffende del af regnskabet, mens Nilfisk klarede sig bedre end ventet.

Foto: MARIO VEDDER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Halvåret viste en omsætning, der var under analytikernes forventninger, mens driften (EBIT) var betydeligt under forventningerne. Indkøringsvanskeligheder på NKT Cables nye fabrik i Køln er skyld i, at NKT Holding ikke kan opjustere forventningerne til 2010. Det sagde administrerende direktør Thomas Hofman-Bang. Han bedyrede dog samtidig, at kunderne ikke er skræmt af forsinkelsen af kablerne.

- Selvfølgelig ville vi gerne være mere til tiden på de projekter, men i og med at fabrikken ikke var bygget, da vi vandt udbudsrunderne, vidste kunderne, at det var en speciel situation. Vi har en god og positiv dialog med kunderne, og jeg tror ikke, at det får nogen indflydelse, sagde Thomas Hofman-Bang.

Jyske Bank endte 2,4 pct. lavere i 186,5. Bankens kvartalsregnskab bød på blandede resultater. Det vurderede bankanalytiker Mads Thinggaard fra Nykredit Markets. På de vigtigste punkter, såsom nedskrivninger og nettorenteindtægter, var regnskabet ok, men resultatet før skat var lavere end ventet. Basisindtægterne i andet kvartal skuffede samlet, og omkostningerne var højere end ventet.

Auriga blev løftet 4,9 pct. til kurs 96,5. Plantebeskyttelsesproducenten aflagde halvårsregnskab, hvor omsætningen i andet kvartal steg til 1,58 mia. kr. mod ventet 1,52 mia. kr. Driften (EBIT) blev forbedret til 143 mio. kr. fra 93 mio. kr. for samme kvartal i fjor. Regnskabet var ifølge Nordea meget overraskende til den positive side.

- Selv Nordea Markets, som havde de højeste estimater i markedet, blev positivt overrasket over driftsindtjeningen. Det ser virkelig ud til at de nye produkter begynder at tage fra med stigende profitmarginaler til følge. Auriga-aktien har fortsat købsværdi, vurderede Nordea i et notat.

Bang & Olufsen sluttede 3,9 pct. lavere i kurs 49,0. Efter et underskud før skat på 523,4 mio. kr. i regnskabsåret 2008/09 og et lidt mindre underskud på knap 50 mio. kr. i indeværende regnskabsår meldte B&O ud, at selskabet ser overskud i det kommende år. Carlsberg endte 0,1 pct. lavere i 524,0. Den amerikanske finanskoncern JP Morgan hævede kursmålet for Carlsberg til 625 kr. fra 575 kr.

A.P. Møller - Mærsk faldt 3,8 pct. til 43.730. Den kinesiske havneoperatør Cosco Pacific venter, at kapacitetsudnyttelsen fortsat vil være høj i andet halvår. Det fremgik af selskabets regnskab for første halvår. Containermængden steg med 18,7 pct. til 22,4 mio. tyvefods containere (teu) i perioden. ALK tabte 3,4 pct. til kurs 316,0. Jyske Bank fastholdt anbefalingen "reducer" af ALK-aktien trods et overraskende godt regnskab fra allergikoncernen. Banken satte et kursmål på 385 kr.

RB-Børsen