NKT-aktien brager ned efter regnskab

Michael Hedegaard Lyng fratræder sin stilling som adm. direktør i NKT med øjeblikkelig virkning samtidig med, at selskabet nedjusterer forventningerne til årsregnskabet for 2018 og det kommende år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

NKT-aktien falder fra børsåbning fredag 22 pct. til 87,85 kr., efter at selskabet fra morgenstunden præsenterede regnskab for tredje kvartal.

Sammen med regnskabet nedjusterede NKT for indeværende år sine indtjeningsforventninger til kabelaktiviteterne, hvor der nu ventes et operationelt EBITDA-resultat på cirka 70 mio. euro. Tidligere ventede selskabet et driftsoverskud i den lave ende af 90-110 mio. euro.

I regnskabet har NKT også præsenteret forventninger til 2019, og her venter selskabet, at indtjeningen vil tage et markant dyk.

Selskab Kurs Ændr. %

Kabelproducenten forudser nemlig et operationelt EBITDA-resultat på 10-30 mio. euro, og den høje ende af det interval er altså mere end en halvering sammenlignet med forventningen til i år. Prognosen er eksklusive de forventede resultater i Photonics.

Når kalenderåret hedder 2020, forventer NKT, at det operationelle EBITDA-resultat vil være forbedret sammenlignet med i 2019.

Sammen med regnskabet for tredje kvartal har NKT desuden sagt farvel til administrerende direktør Michael Hedegaard Lyng.

For nuværende konstitueres økonomidirektør Roland M. Andersen som topchef, mens der bliver søgt efter en ny administrerende direktør.

/ritzau/FINANS