Nintendo får største dyk siden 1990 efter Pokémon-skuffelse

Aktierne i den japanske spilgigant Nintendo er dykket med 18 procent på børsen i Tokyo mandag. Det er det største fald siden 1990.

Japanere på jagt efter pokémoner i den virkelige verden. Over hele verden spiller folk Pokémon GO, men Nintendo forventer ikke markant større indtjening. Scanpix/Toru Yamanaka Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Faldet kommer, efter at Nintendo efter markedernes lukning fredag oplyste, at det ikke havde nogen plan om at opjustere forventningerne til dets årlige indkomst trods den verdensomspændende Pokémon-succes.

Nintendo sagde også, at det allerede havde indregnet det forventelige overskud fra dets Pokémon GO Plus-armbånd, der alarmerer monster-jægerne, hvis der er en nærliggende pokémon.

Over hele verden spiller folk ellers Pokémon GO, der i dagene efter udgivelsen fik Nintendos markedsværdi til at stige med 7,5 mia. dollar.

Nintendo oplyser, at firmaets filial Pokémon Company modtager både licensindtjening og betalinger fra Pokémon GO-udvikleren Niantic Inc., og det betyder, at Nintendo kun får en beskeden profit ved megahittet.

Selv om japanske Nintendo ejer 32 pct. af Pokémon Company, er firmaets indtjening på de små monstre altså begrænset.

Firmaet fremlægger sine kvartalsindtjeninger onsdag.

Fænomenet Pokémon GO har på det seneste ellers resulteret i massive investeringer i Nintendos aktier.

Selv med mandagens fald er firmaets aktier steget med mere end 60 pct., sammenlignet med niveauet før Pokémon GO blev lanceret i USA, Australien og New Zealand 6. juli.

Appen var efter få dage blevet downloadet på flere mobiltelefoner end både det sociale medie Twitter og dating-appen Tinder.

Pokémon blev verdenskendt i midten af 1990'erne, hvor et videospil blev lanceret. Der findes også spillekort og animationsfilm. I universet lever mennesker side om side med pokémoner.