Nintendo-aktien igen Pokémon-amok

Aktien stiger yderligere 16 procent i dag og samlet oppe med 70 procent siden 8. juli.

Foto: FREDERIC J. BROWN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pokémon Go-feberen er først lige begyndt, og spillet er endnu ikke kommet til Danmark, men allerede nu kan Nintendo-investorerne gnide sig i hænderne. Aktien fortsætter den bratte stigning, som tog fart 8. juli, da Pokémon Go-spillet blev lanceret i udvalgte lande.

Aktien er for i dag oppe med godt 16 procent, og siden lanceringen af spillet er aktien steget med samlet 70 procent til det højeste niveau siden august 2015.

Spillet, der netop officielt er blevet frigivet i Tyskland, går ud på at indfange virtuelle Pokémon-figurer i den virkelige verden med telefonen.

Spillet har siden sin lancering fredag været en overrumplende succes i de tre lande, den foreløbig er blevet lanceret i; USA, Australien og New Zealand. Det topper allerede listerne over de mest downloadede apps hos både Apple- og Android-brugere.

Nintendo er ikke de eneste, der skummer fløden af brugernes lyst til at jagte Pokémon-figurer. I USA fortæller de første barer og restauranter om et øget salg, når Pokémon Go-spillere jagter figurerne på beværtningernes lokationer, og det er ikke tilfældigt, hvor de små animationer bliver placeret. Som en indbygget funktion i spillet kan man således betale 10 dollars for at højne chancen for at trække Pokémon-figurerne til en specifik lokation.