Nilfisk venter at udbetale en tredjedel af overskuddet i 2019

Arkivfoto: NKT Holding, der blandt andet ejer Nilfisk, lever op til forventningerne i regnskabet for tredje kvartal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

NKT's støvsuger- og rengøringsmaskinedivision, Nilfisk, venter, at en tredjedel af årets overskud vil blive sendt til aktionærerne. Det første udbytte vil blive udbetalt i 2019, oplyser NKT mandag morgen i sin såkaldte spaltningsredegørelse, hvor Nilfisk skal skilles ud i et selvstændigt selskab.

»Yderligere overskydende likviditet kan udloddes som aktietilbagekøb eller ekstraordinært udbytte,« oplyser NKT.

På mellemlangt sigt - det vil sige tre til fem år - er målsætningen, at den organiske omsætningsvækst vil være på 2-4 pct. per år, mens EBITDA-marginen før særlige poster ventes at være på 13-15 pct.

For 2017 venter Nilfisk en organisk omsætningsvækst på 2-4 pct. og en EBITDA-margin før særlige poster på 11,0-11,5 pct. Forventningerne til 2017 er uændrede i forhold udmeldingen i regnskabet for andet kvartal, som blev offentliggjort 17. august.

Der er ligeledes sat et hold til bestyrelsen i Nilfisk Holding. Her foreslår NKT, at Jens Due Olsen, René Svendsen-Tune, Jens Maaløe, Jutta af Rosenborg, Anders Runevad og Lars Sandahl Sørensen kommer ind i bestyrelsen.

Direktionen i Nilfisk består af administrerende direktør Hans Henrik Lund og finansdirektør Karina Deacon.

/ritzau/FINANS