Nilfisk-formand: Aktien passer godt ind i mange porteføljer

Efter i mange år at have været en del af NKT Holding blev Nilfisk torsdag trukket ud af konglomeratet og selvstændigt børsnoteret. Aktien vil passe godt ind i mange aktieporteføljer, siger selskabets bestyrelsesformand, Jens Due Olsen, som af karakteristika peger på en stabil aktie i en stabilt indtjenende virksomhed.

Foto: Thomas Lekfeldt. Efter i mange år at have været en del af NKT Holding blev Nilfisk torsdag trukket ud af konglomeratet og selvstændigt børsnoteret. Aktien vil passe godt ind i mange aktieporteføljer, siger selskabets bestyrelsesformand, Jens Due Olsen, som af karakteristika peger på en stabil aktie i en stabilt indtjenende virksomhed.
Læs mere
Fold sammen

»Når der er skifte i konjunkturcyklerne, så påvirker det typisk kun Nilfisk i nogle få kvartaler. Derudover er det en aktie, som har en relativ høj indtjening, og en stor del af den indtjening bliver til likviditet, så der er en høj »cash conversion«.«

»Det er et godt »hedge« mod mange volatile investeringer, og det er også derfor, den passer godt ind i mange aktieporteføljer som en stabil aktie,« siger Jens Due Olsen i et interview med Ritzau Finans.

Vil der være tale om en vækst- eller udbytteaktie?

»Vi har vokset mere end bruttonationalproduktet (BNP) og vil gerne vokse mere end BNP, men i forhold til teknologiselskaber generelt, så er vi jo ikke en vækstaktie.«

»Vores hensigt er løbende at udbetale udbytte til vores aktionærer, i fald vores kapitalstruktur tillader det, og det har den typisk gjort. Det er nok mere en stabilt indtjenende aktie,« siger bestyrelsesformanden.

Han ser som en af de store udfordringer for selskabet at øge væksttempoet.

»Først og fremmest vil vi gerne øge vores organiske vækst. Vi har jo en virksomhed med stærke brands og stærke produkter, og vi har en god markedsposition. Det tror jeg alt sammen kan lægges sammen til at vokse mere, end vi har gjort historisk, og det er en af de store udfordringer.«

»Derudover kan vi godt få vores indtjening yderligere op - ikke mindst fordi der er ting, vi kan gøre bedre internt. Det tredje er at implementere robotteknologi i vores produkter. Det venter vi os en del af, men det kommer måske først om et par år,« siger bestyrelsesformanden.

/ritzau/FINANS