Nilfisk-aktionær scorer kassen på låse og renserier

Fonden Primestone, der er storaktionær i danske Nilfisk, forsøger at fusionere Nilfisk med den amerikanske konkurrent Tennant. Fold sammen
Læs mere
Foto: MORTEN JUHL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fonden Primestone, der er storaktionær i danske Nilfisk, har siden stiftelsen i 2014 lavet flere gyldne investeringer. Nu forsøger fonden også at fusionere Nilfisk med den amerikanske konkurrent Tennant.

Det skriver Børsen.

Tre markante pletskud efter tre år i business. Stifterne af Primestone kan gå på juleferie med ro i maven. Research viser nemlig, at fonden har købt ejerandele i tre selskaber, som har gennemgået en markant værdiforøgelse, bemærker avisen.

Det er ikke hele billedet af fondens aktiviteter, men med eklatante gevinster fra de tre selskaber er der plads til fejl.

I forbindelse med stiftelsen af Primestone købte fonden 5 pct. af aktierne i den schweiziske producent af døre og låsesystemer Kaba. Det var i fondens interesse at Kaba skulle fusionere med den tyske konkurrent Dorma, hvilket blev en realitet i april 2015.

For Primestone betød det, at fondens investering på 578 mio. kr. i dag er blevet 600 mio. kr. mere værd, skriver avisen.

/ritzau/FINANS