Nike server Sharapova ud af banen - aktien forbereder sig på et dyk

Nike-aktien falder i formarkedet efter Nike har afbrudt samarbejdet med den russiske tennisstjerne Maria Sharapova.

Verdens største sportsudstyrsfirma, amerikanske Nike, har afbrudt samarbejdet med den russiske tennisstjerne Maria Sharapova. Fold sammen
Læs mere
Foto: GONZALO FUENTES

Verdens største sportsudstyrsfirma, amerikanske Nike, har afbrudt samarbejdet med den russiske tennisstjerne Maria Sharapova, efter at hun mandag fortalte, at hun er testet positiv for et forbudt stof under grand slam-turneringen Australian Open i januar.

Nike-aktien falder med 0,3 pct. i formarkedet.

Maria Sharapova har sin egen tøjserie hos den amerikanske sportskoncern.

- Vi er kede af og overraskede over nyheden om Maria Sharapova, siger Kejuan Wilkins, talsmand for Nike.

- Vi har besluttet at suspendere vores samarbejde med Maria, mens undersøgelserne sker.Vi vil forsat holde øje med situationen, lyder det fra talsmanden.

Sharapova forlængede sin sponsoraftale med Nike tilbage i 2010 med otte år. Aftalen har en værdi af 70 mio. dollar svarende til 473 mio. kr., skriver Bloomberg News.

Der er blevet fundet spor af meldonium i Maria Sharapovas dopingprøve. Stoffet blev sat på den forbudte liste ved årsskiftet, og ifølge den russiske stjerne fik hun det i sig via medicin, hun har taget i årevis. Ifølge Anti Doping Danmark er det bevist, at meldonium "bruges i præstationsfremmende øjemed af atleter," skriver organisationen på sin hjemmeside.

Den russiske tennisstjerne tjente sidste år 29,7 mio. dollar, hvilket gjorde hende til den højest betalte kvindelige atlet i sportsverdenen ifølge Forbes. 23 pct. af hendes løn kommer fra tenniskampe - resten kommer fra sponsorater med Avon Products, Nike, Tag Heur og Evian.

Den schweiziske urproducent Tag Heuer har efter udmeldingerne valgt ikke at forlænge sin sponsoraftale med Maria Sharapova.