Neutral børsåbning på Wall Street

De amerikanske aktiemarkeder åbner omtrent uændret onsdag forud for dagen store begivenhed: referatet fra den amerikanske centralbank, der kommer kl. 20 dansk tid.

Godt 10 minutter inde i dagens handel ligger Dow Jones marginalt oppe, mens S&P500 og Nasdaq henholdsvis falder og stiger 0,1 pct.

Fokus er på den amerikanske centralbank, Federal Reserve, hvorfra der kommer referat fra det seneste møde i rentekomiteen. Ved mødet blev der åbnet op for, at centralbanken vil nedskalere stimulussen til landets økonomi. Stimulussen, der er på 85 mia. dollar om måneden, har gjort meget for at stabilisere markederne og drive renterne ned verden over.

Selskabsspecifikt stiger Hewlett-Packard med 2,6 pct. til 26,14 dollar, efter Citigroup har givet selskabet en købsanbefaling med på vejen, rykket fra en salgsanbefaling. Kursmålet er samtidig fordoblet til 32 dollar.

Apple falder med en smule til 422,21 dollar. Selskabet er onsdag blevet ramt af en stribe dårlige nyheder. Ved en føderal domstol er selskabet blevet dømt for at have brudt USAs antitrustlovgivning ved at forsøge at fikse priserne på E-bøger.

Samtidig har Canaccord sænket sine forventninger til selskabet grundet lavere salgsvækst, tabte markedsandele og konkurrencen fra Samsung. Kursmålet er sænket til 530 dollar fra 560 dollar.

Yum! Brands falder 0,3 pct. til 72,43 dollar. Selskabet, der blandt andre ejer KFC, Pizza Hut og Taco Bell, er regnskabsaktuel med sine tal for andet kvartal, dog først efter det amerikanske marked er lukket. Ifølge Bloomberg ventes omsætningen at stige til 2,9 mia. dollar fra 2,5 mia. i første kvartal mens driftsresultatet, EBIT, ventes at falde til 375 mio. dollar fra 466 mio. dollar.

Detailkæden Target falder 0,3 pct. til 71,55 dollar. Target er kommet i uvelkomment fokus efter stærke racismeanklager fra tre tidligere ansatte. Koncernen skulle angiveligt have sendt en liste med råd ud til sine butikschefer om, hvordan man agerer med multikulturelle medarbejdere.

Listen er dog i sig selv anklaget for at være ganske stødende, da den udstiller en række stærke fordomme om specielt latinamerikanere. Punkter på listen skulle ifølge Huffington Post indeholde råd som: Ikke alle mexicanere spiser tacos og burritos, ikke alle mexicanere går med sombrero og latinoer siger "ok, ok" og lader som om de forstår dig, selv om de ikke gør.

/ritzau/FINANS