Neurosearch vil tygge på dom for kursmanipulation

Neurosearch vil gennemgå onsdagens dom for kursmanipulation og den medfølgende bøde på 5 mio. kr. nøje og tage stilling til, om dommen skal ankes. Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Neuro Search - Flemming Pedersen CEO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabets tidligere administrerende direktør, Flemming Pedersen, blev frifundet i sagen, efter at være blevet dømt i Byretten. Dommen mod Neurosearch blev stadfæstet, og hvis Procesbevillingsnævnet tillader det, har Neurosearch 14 dage til at anke dommen.

- Det er dybt beklageligt, at retten i dag har fundet, at selskabet med meddelelsen om resultater fra et klinisk studie gav så vildledende signaler om kursen, at det er vurderet som kursmanipulation. Det er ikke det perspektiv, Neurosearch har på situationen, siger bestyrelsesformand Karin Garre i meddelelse.

Selskabet vil nu overveje dommen og tage stilling til, om dommen ikke skal ankes. Neurosearch venter fortsat, hvis dommen ikke ankes, et underskud på 7-9 mio. kr. i 2015.

- Såfremt dommen ikke ankes, vil det medføre, at NeuroSearch kan komme videre i processen

med afklaring af selskabets fremtid. Såfremt en anke til Højesteret måtte blive tilladt, vil

denne afklaring sandsynligvis skulle afvente Højesterets afgørelse. NeuroSearch vil gennemgå dommen nøje og derefter tage stilling til, om selskabet accepterer dommen eller om den søges prøvet for Højesteret, skriver Neurosearch i meddelelsen.

Det danske selskab er blevet dømt for at føre aktiemarkedet bag lyset, da det i 2010 kom med forkerte oplysninger om et lægemiddel mod Huntingtons sygdom, hvor selskabet skrev, at midlet i et studie havde nået sit primære mål om at have en "effekt på frivillig motorisk formåen".

Neurosearch-aktien har været suspenderet onsdag formiddag og blev sat i åben handel fra klokken 12.10. Neurosearchs aktiekurs er dog forblevet uændret i minus 2,7 pct. til 2,90 kr. i minutterne efter ophævelsen af suspenderingen. Der har kun været én handel onsdag.