Neurosearch udvider alliance med Glaxosmithkline

Neurosearch udvider den eksisterende alliance med Glaxosmithkline. Det betyder, at porteføljen af lægemiddelkandidater, som udvikles under den eksisterende alliance, og som blev udvalgt under alliancens forudgående femårige forskningsfase, bliver øget.

Læs mere
Fold sammen
- Neurosearch vil modtage en ikke offentliggjort upfrontbetaling og vil for hver af de nye lægemiddelkandidater i den udvidede portefølje kunne opnå op til 812 mio. kr. i milepælsbetalinger frem til markedsføring samt royalties af Glaxosmithklines (GSK) fremtidige salg, påpeges det.

Neurosearch har samarbejdet med Glaxosmithkline i fem år. Samarbejdet vil fremover fokusere primært på den fælles udvikling af nye lægemiddelkandidater, der er blevet identificeret og modnet gennem de forudgående fem års forskningssamarbejde.

Med den nye udvidelse af aftalen inkluderer porteføljen i samarbejdet nu både lægemiddelkandidater i klinisk og præklinisk udvikling samt et antal yderligere stoffer, som er karakteriseret som potentielle udviklingskandidater, men som endnu ikke er overgået til udviklingsfasen.

Samlet set vil Neurosearch kunne modtage milepælsbetalinger fra GSK på i alt mere end 7 mia. kr. samt tocifrede royaltybetalinger af GSK's globale salg af hvert markedsført produkt under samarbejdet. I 2009-2010 kan upfrontbetaling samt mulige kortsigtede milepælsbetalinger overstige 525 mio. kr., påpeger biotekselskabet.

Herudover har Neurosearch en betinget ret til at sælge nye Neurosearch-aktier til GSK til markedspris for i alt op til 149 mio. kr. frem til udgangen af november 2010.

Aktierne i Neurosearch reagerer positivt på meddelelsen om, at selskabet udvider alliancen med Glaxosmithkline. Efter godt fem minutters handel var aktien steget med 10,4 pct. til kurs 180.

RB-Børsen