Neurosearch udfylder ledelsestomrum med finsk direktør

Selskabet, der overraskende mistede direktøren for nylig, har hentet den tidligere DAKO-direktør Patrick Dahlen ind som ny topchef. (Opdateres)

De amerikanske myndigheder gransker for tiden et fedmemiddel. Resultatet kan blive afgørende for Neurosearch. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finske Patrick Dahlén bliver ny mand i spidsen for et af Danmarks ældste og største biotekselskaber, Neuroseach. Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse.

Som ny topchef i Neurosearch kommer 48-årige Patrick Dahlen til at stå i spidsen for færdigudviklingen og den forventede markedsføring af selskabet kommende lægemiddel, Huntexil, til behandling af den dødelige Huntingtons sygdom.

Dahlén har en bred erfaring inden for biotek og diagnostik, og er især kendt herhjemme for sin tid som adm. direktør i virksomheden DAKO, hvis cirka 1000 ansatte fremstiller avancerede diagnostiske tests. Her stod han i spidsen for en større strategiændring i virksomheden efter, at den blev opkøbt af kapitalfonden EQT. I 2008 forlod han virksomheden, efter at selskabet ikke helt havde levet op til de vækstkrav, som ejerne forventede.

I slutningen af 2009 blev han udnævnt til adm. direktør for det mindre, men lovende diagnostiske selskab Chempaq.

Patrick Dahlén efterfølger Flemming Pedersen, der overraskende forlod Neurosearch tidligere på året til fordel for et job som CFO i ALK Abelló. Det skete efter at det kom frem, at der var fejl i rapporteringen af de europæiske forsøgsresultater med Huntexil.

De meget positive resultater, som først blev rapporteret og førte til kursstigning på næsten 100 pct. viste sig ikke at holde vand.

Fra såvel bestyrelsen som fra Flemming Pedersens side blev det den gang afvist, at Flemming Pedersens afgang skulle have noget med fejlrapporteringerne at gøre.

I slutningen af juni i år fik Neurosearch en påtale fordi oplysningerne om Huntexil-forsøgene ikke havde været tilstrækkelige.