Neurosearch-selskab starter forsøg med Alzheimers-middel

Biotekselskabet Neurosearch satser nu også på behandling af Alzheimers. Selskabet Nsgene, der er 25 pct. ejet af Neurosearch, starter et klinisk fase Ib studie med det potentielle lægemiddel Nsg0202, oplyser selskabet.

Fase Ib studiet vil blive gennemført på universitetshospitalet Karolinska i Stockholm, Sverige, og behandlingen af de første patienter vil finde sted i begyndelsen af 2008. Studiet forventes at vare et år.

- Opnåelsen af denne milepæl bringer NsGene et skridt nærmere et gennembrud inden for behandlingen af denne frygtelige sygdom, og med opstarten af kliniske studier er vores virksomhed rykket ind i næste udviklingsfase med mulighed for partnersamarbejder og fuld udnyttelse af Nsg0202, siger administrerende direktør i NsGene Teit E. Johansen.

Nsg0202 består af en implanterbar administrationenhed (EC biodelivery platform) som indeholdende inkapslede levende celler der udskiller nervevækstfaktoren NGF - Nerve Growth Factor. NGF har vist sig at have en neuroprotektiv og regenerativ effekt når det rammer visse dele af hjernen. Nsg0202 udvikles til behandling af fremskreden demens i forbindelse med Alzheimers sygdom.

Det ny stof er det første af flere produkter i Nsgenes pipeline til behandling af neurologiske lidelser, der ventes at komme i klinisk udvikling inden for de næste to år. Samtlige produkter er baseret på Nsgenes patenterede EC biodelivery platform. Teknologien betegnes som "en banebrydende ny behandlingsmetode", og EC biodelivery produkterne har til formål ikke blot at lindre sygdomssymptomerne, men at reetablere hjernefunktionen. Samtidig giver metoden betydelige fordele sammenlignet med direkte genterapi og tilbyder signifikante tekniske og funktionelle fordele sammenlignet med pumpeteknologier.

- Hermed kan NsGenes nye teknologi repræsentere et gennembrud inden for behandlingen af fatale sygdomme i centralnervesystemet som bl.a. Alzheimers sygdom og Parkinsons sygdom samt andre alvorlige neurologiske lidelser som epilepsi, skriver Neurosearch.