Neurosearch risikerer søgsmål fra aktionærer i sag om kursfusk

Dansk Aktionærforening er klar til at samle Neurosearch-aktionærer og anlægge et gruppesøgsmål mod virksomheden, hvis selskabet bliver dømt for særlig grov kursmanipulation.

En fondsbørsmeddelelse sat gang i Neurosearch-aktien, men meddelelsen blev senere trukket tilbage. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Lindgren
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det siger formanden for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, til Børsen.

»Det er virkelig en grov sag, hvis Bagmandspolitiet har ret i tiltalen. I det tilfælde er det helt oplagt, at vi samler de aktionærer, som har tabt penge på et falsk grundlag,« siger Niels Mengel ifølge avisen.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet - bedre kendt som Bagmandspolitiet - rejste i sidste uge tiltale mod Neurosearch, som mistænkes for at stå bag kursmanipulation af særlig grov karakter. Neurosearch, der som selskab er under anklage, nægter sig skyldig. Det er uvist, om enkeltpersoner er tiltalt i sagen, som ifølge Bagmandspolitiet skal koste selskabet en bøde på mindst 10 mio. kr.

Kursmanipulationen skulle angiveligt have stået på i 2010, da Neurosearch udsendte en fondsbørsmeddelelse med særdeles positive resultater for lægemidlet Huntexil, som senere viste sig ikke at være korrekte.

Flere såkaldte insidere nåede dog at hente en solid kursgevinst, fordi aktien steg massivt oven på de positive resultater. Insiderne solgte aktier, inden Neurosearch korrigerede Huntexil-meddelelsen, hvilket fik aktien til at falde med mere end 30 pct.

»Hvis det skulle vise sig, at dem, som har tjent på at sælge, også står bag manipulationen, er det helt grotesk,« mener Niels Mengel.